Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik ile sağlanacak kaynağın SMA hastalarına aktarılabileceğini söyledi. Bu yıl bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı henüz belli olmazken, hükümet kanadından daha önce "Gündemimizde yok" açıklamaları gelmişti.

Bu yıl içerisinde bedelli askerlik bekleyenler arasında heyecan yaratacak haber Ankara'dan geldi. BBP lideri Mustafa Destici, bedelli askerliğin çıkması için öneride bulundu. Peki 2017'de bedelli askerlik çıkıyor mu? İşte bedelli askerlik hakkında gelen son haber...

SMA hastası olan ve geçtiğimiz gün Sakarya’da 9 aylık Eymen Çapkın’ın vefatını üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Destici, "Ülkemizde yaklaşık 2 bin civarında SMA hastası, ağırlıklı olarak çocuk var. Öncelikle Rabbim acil şifalar versin. Üzücü olan şu ki; bunların önemli bir kısmı ilacına ulaşamadıkları, parasal değerini karşılayamadıkları için hayatlarını kaybediyorlar. Bu durum ülkemiz adına utanç verici, milletimiz ve aileler içinde kahredici bir durum. Bunun mutlaka ama mutlaka çözülmesi şart" dedi.

Editör: TE Bilisim