Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hareketli anlar yaşanıyor. Suudi Kraliyet Sarayından silah sesleri gelmeye başladı.

 

SARAY ETRAFINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

 

Bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı unsurların saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının bilinmediğini ancak saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu aktardı.

 

KRAL SELMAN ASKERİ HAVA ÜSSÜNE GÖTÜRÜLDÜ

 

Aynı kaynaklar, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğünü iddia etti.

 

KORGENERAL'İN DARBE GİRİŞİMİNE KALKIŞTIĞINI İDDİA ETTİ

 

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grubun darbe girişimi olduğu öne sürüldü.

 

"DARBE OLMADI, SARAYA YAKLAŞAN DRONE VURULDU"

 

Öte yandan Dubai'deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Riyad'da darbe olmadı, küçük bir drone, saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu." dedi.

 

RİYAD KAYNAKLARI ÇATIŞMA OLDUĞUNU DOĞRULADI

 

Daily Sabah'tan Ragıp Soylu ise, Riyad kaynaklarının bir çatışma olduğunu doğruladığını, ciddi bir şey olmadığını söylediklerini ve açıklama yapılacağını duyurdu.

 

DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI VAR

 

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre de, Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils'in başını çektiği bir grubun darbe girişimi olduğu öne sürüldü.

 

KAYNAK: HABERLER.COM

Editör: TE Bilisim