ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van TSO başkanı son zamanlardaki Van TSO iddialarını tek tek cevapladı.

 

Bazı eleştirilerin hedefi olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Necdet Takva, eleştirilere açık olduklarını fakat bu süreçte çok çirkinlikler ile karşılaştıklarını vurguladı. Özellikle mal varlığı ve ticari faaliyetleri ile yazılanlara tepki gösteren Takva kendilerini sürekli eleştiren kesimlere ağaçkakan benzetmesi yaptı.

 

Van basını karşısına geçen Van Ticaret ve Sanayi (Van TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı Necdet Takva, son zamanlarda Van TSO ve Başkan Takva’ya yönelik eleştiri ve haberleri eleştirdi. Toplantıda konuşan Takva, seçim dönemine değindi, Van’daki bir gazeteciyi kast ederek, “Varsa belgelerin savcılık ile paylaşırsın” diyerek ekledi. Takva toplantıda ayıca Van TSO’nun Türkiye’nin en fazla üreten odalardan bir tanesi olduğunu söyledi. İşte Takva’nın o söylentilere cevabı...

 

 

TAKVA: SALDIRI İÇİNDE OLMADIK

Ertelenen oda seçimleri hakkında da bir değerlendirme yapan Takva şu ifadeleri kullandı: “Malumunuz biz bir seçim sürecindeydik. Bu süreçte taraflar sürekli bir birlerini dezenformasyona uğratmak noktasında büyük bir çaba harcıyorlar. Fakat zaman zaman kantarın topuzunu kaçırdığımız zamanlarda oldu. Biz mümkün oldukça bunun tarafı olmamaya çalıştık. En azından kişilerin hak ve hukukuna, kişisel haklarına saldırı olabilecek bir davranış içinde olmadık. Bundan sonra da bu pozisyonumuzu koruyacağız. Bunu net olarak söylemek isterim.

 

“İFTİRA ATILIYOR” DEDİ VE EKLEDİ

Van TSO’ya karşı anlam veremedikleri iftiralar olduğunu belirten Takva, “Başta şahsım olmak üzere Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kurduğum, Van Alışveriş Festivali kapsamında üyelerden milyonlar topladığım ve bu milyonları hiç ettiğimiz yönünde belirlemeler var. Bunların hiç biri doğru değil. Hepinizi tenzih ediyorum. Bunu yazan arkadaşlarda keşke burada olsaydı. Bunları hiç biri doğru değil. Bir kente ya da bir halka iyilik yapmak istiyorsanız ve elinizde bu düzeyde belge bilgi varsa, hukuk diye bir şey var. Bunu götürüp savcılığa teslim ederler ve hukuki süreç içerisinde halka, kentine, kendine ve camiasına yapılabilecek en iyi iyilik budur. Bu çağrımı da bu vesileyle yapmak isterim. İfadelerini kullandı.

 

 

“ELEŞTİRİYE EN AÇIK YÖNETİM ANLAYIŞIYIZ”

Eleştirilere açık olduklarını söyleyen Takva şöyle devam etti: “Eleştiriler olabilir. Kaldı ki eleştirilere bizim kadar geniş bir perspektiften bakan yönetim bir anlayış yoktur. Tüm yönetici arkadaşlarımız buradalar, hepimiz birlik beraberlik içinde hiçbirimiz bir menfaatinin içinde olmadan kentimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bakın Van TSO Türkiye’nin en fazla hizmet üreten odalarından birisidir. Van’ın ve basının buna sahiplik etmesi gerekir. Bunu sevgi bağlamında ele almaya bilirsiniz. Sevmeye bilirsiniz, uzak durabilirsiniz, eleştiri yapabilirsiniz ama bunu iftira düzeyinde, sürdürülebilir bir argümana dönüştürmeyi ben ahlaki bulmam.”

 

TAKVA: ÇİRKİNLİKLER VAR

“Türkiye’de ilk kez kendi kendini denetleyen bir ticaret odasından bahsediyoruz” diyen Takva, “Biz böyle bir oda yönetimi sergiliyoruz. Kalkıp da Necdet Takva ya da yöneticiler şurada iş yapmışlar deniliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Adam tabi ki de iş yapacak. Ancak bunu ahlak ve etik değerler içinde yapması gerekiyor. Bunu yapmamışsa bununla ilgili toplumu, halkı ve kurumu zarara uğratacak davranışları, ben medya mensubu olsam bu konuda belgeleri götürür savcılığa teslim ederim. Bunu da yazarım ama lisanı münasiple yazarım. Odalar Birliği Van’a Fen Lisesi yapıyor, benim müteahhitten rüşvet adlığım gibisinde çirkinlikler var. Böyle bir şey asla olamaz. Ben haberin kaynağını biliyorum. İsim vermek istemiyorum. Ancak bununla ilgili belge bilgi varsa bu açıklanır. Hatta bir basın mensubu da bu konuda bir basın açıklaması yapabilir.” Dedi.

 

“TABİ Kİ OY KULLANACAĞIM”

“Van TSO en iyisidir demiyorum ama en şeffaf, odalarından biridir” diyen Takva şöyle konuştu: “Orhan Olgun ile geçmiş sosyal medya paylaşımlarına baktım. Bizim ile ilgili olumlu paylaşımlarına baktım gerçi silmiş hepsini ama yine de bulduk. Bizi methetmiş, yere göğe sığdıramamış. Ne zaman ki KOSGEB destekli fuar düzenlediler. Ben oraya da onlar o işi düzenliyor diye gitmemezlik etmedim. Böyle bir şeyde yok, bu durumu da onlara söyledim. Ben o fuara gitmeyişim kişisel sebeplerimdi. Ne zaman ki OSB seçimleri oldu, Van Ekonomist bütün hesabı sanki OSB’nin seçimi değil de Van Ticaret Odası ile Van Ekonomist’in seçimi varmış gibi davrandı. Ben yatırımcıyım o seçimde oy kullanacağım tabi. Kaldı ki bizim tutum ve davranışlarımız da Van kamuoyunu rahatsız edici hiçbir beyanımız ve duruşumuz olmamıştır.”

 

 

AĞAÇ KAKAN BENZETMESİ YAPTI

Sürekli Van TSO’nun konuşulduğuna işaret eden Takva, “İnatla, ısrarla sabah kalkıyorlar akşama kadar Van TSO ve yöneticilerini konuşuyorlar. Ağaç kakan gibi sabah kalkıyorlar gidip bir ağaca yapışıyorlar tak tak tak akşam kafaları dönüyor. Başları ağrıyor tekrar dönüyorlar yuvaya yatıyorlar sabah tekrar o yuvadan başını çıkarıyor ormanda bir tane ağaç buluyor, ormandaki tek ağaçta bizmişiz gibi 9 tane ağaç var zaten en önde de ben varım. Geliyor oraya yine akşama kadar tak tak tak tekrar kafası ağrıyor yuvaya dönüyor. Ağaç kaka n misali bir hayat olur mu? Gidin başka işlerle uğraşın. Varsa elinizde bir bilgi, belge bir basın toplantısı düzenleyin. Hadi savcıya, hakime gitmedin. İnsan basın mensubu arkadaşlarını toplar, elinde ne varsa açıklar.”

Editör: TE Bilisim