Van balığını tandırda pişirerek yerli ve yabancı misafirlere ikram eden Tandırvan Balık Evi, başlayan 3 aylık avlanma yasağına istinaden “almayacağız, pişirmeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz” sloganıyla balığın üreme dönemine destek veriyor. 

 

Van’da bir ilki gerçekleştiren ve farklı konsepte balık çeşitlerini tandırda pişirerek hizmet vermeye başlayan Tandırvan Balık Evi işletme sahibi Şükran Cansever, 15 Nisan’da başlayan Van balığı avlanma yasağına destek olmak amacıyla 3 ay boyunca Van balığını pişirmeyeceklerini söyledi. Cansever, işletmeyi açtıklarından beri Van ve Van balığının tanıtımına büyük katkı sunduklarını ifade ederek, “Van ekonomisi için önemli bir katma değer olan ve binlerce insanın geçim kaynağı haline gelen Van balığına herkesin özveriyle sahip çıkması gerekir. Yemesini, yedirmesini biliyorsak; bu eşi benzeri olmayan hazineyi de korumasını ve daha çok zenginleşmesini bilmemiz gerekir. Son zamanlarda Van halkının avlanma yasağına önemli ölçüde uyduğunu, insanların artık Van’da Van balığının dışında başka balık olmadığının farkında. Bu nedenle son iki yıldır uygulanan sıkı denetimler ve cezai işlemler de etkili olduğu gibi, insanlarımızın da bu yönde bilinçlenmesini sağlanmıştır” dedi. 


Tandırvan Balık Evinde, avlanma yasağı boyunca balık severlere çiftlik balık çeşitlerini ve yine eski bir gelenek olan “Tuzlu ve Kurutulmuş” Van balığını sunacaklarını ifade eden Şükran Cansever, “Balık üreme dönemlerinde milletin şoklu balığı varsa, bizim de kurutulmuş ve tuzlu balığımız vardır. Bu süre zarfında yine unutulmuş bir gelenek olan tuzlu balığı da müşterilerimize sevdirmeye çalışacağız. Ancak yüksek tansiyon problemi olanlara kesinlikle tavsiye etmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim