Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi ile siyasette yeni bir dönem başlarken, iktisatçı birçok siyasetçi de milletvekili olmayı başardı.

 

AA muhabirinin 24 Haziran genel seçimlerinin resmi olmayan  sonuçlarından derlediği bilgilere göre, 27. Dönem'de Mecliste partilerin ekonomi  kurmayı olarak yerini alacak isimler belli oldu.

 

Buna göre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'den, Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kars'tan, Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Berat Albayrak İstanbul 1. Bölge'den, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Jülide Sarıeroğlu Adana'dan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref  Fakıbaba Şanlıurfa'dan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya'dan  yeniden milletvekili seçildi.

 

AK Parti'nin ekonomist kökenli bakanlarından Nurettin Canikli İstanbul  1. Bölge 2. sıra, Fikri Işık da Kocaeli 1. sıradan parlamentoya girdi.

 

ESKİ BAKANLAR YENİDEN MECLİS'TE

 

Geçmiş AK Parti hükümetlerinin ekonomi yönetiminde görev alan bazı  eski bakanlar da parlamentoya girmeye hak kazandı. Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl 1. sıradan, eski Gıda, Tarım  ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır 1. sıradan, eski Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri 3. sıradan milletvekili oldu.

 

EKONOMİ KURMAYLARI ADAY LİSTESİNDE YOKTU

 

65. Hükümet'te görev yapan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek'in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi  Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a AK Parti'nin milletvekili  aday listesinde yer verilmemişti.

 

DİĞER PARTİLERDEN MECLİS'E GİREN EKONOMİ KURMAYLARI

 

Eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak Tekirdağ'dan, Aykut Erdoğdu, Mehmet  Akif Hamzaçebi ve İlhan Kesici İstanbul'dan, Selin Sayek Böke İzmir'den CHP'nin  ekonomi kurmayları olarak Mecliste yer alacak. Eski ekonomiden sorumlu Başbakan  Yardımcısı Abdüllatif Şener de Konya birinci sıradan CHP milletvekili oldu.

 

MHP'den ekonomist kökenli Erhan Usta Samsun'dan, Mevlüt Karakaya  Ankara'dan, Mustafa Kalaycı Konya'dan, Erkan Akçay Manisa'dan milletvekili  seçildi.

 

İYİ Parti'den de eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Ankara'dan,  sendika kökenli İsmail Koncuk Adana'dan, Fahrettin Yokuş Konya'dan parlamentoya  girmeye hak kazandı.

 

HDP'den ise Sezai Temelli Van'dan, Garo Paylan Diyarbakır'dan Meclise  girdi.

Editör: TE Bilisim