Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu güzel bir işe daha imza attı. Topluluk tarafından hazırlanan ‘Keşanlı Ali Destanı’ Van seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Keşanlı Ali Destanı’ aylarca verilen emeğin ardından Pazartesi günü Van seyircisi ile buluşacak. Ustalık işi isteyen oyun gerek oyunculuk gerekse de dekor öğrenciler tarafından büyük bir önemle hazırlandı ve Van seyircisi ile buluşmak için can atıyor denilebilir. YYÜ öğrencisi Şehmus Taş'ın yönettiği ‘Keşanlı Ali Destanı’ Haldun Taner'in yazdığı en müstesna klasiklerin biri. Oyun aylarca verilen bir emeğin eseri olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nun 40 kişilik geniş kadrosuyla 25’inci yılına özel Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyirci ile buluşacak. Oyunun çıkması için emek veren YYÜ Rektörü Peyami Battal ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir'e de ayrıca ekip tarafından teşekkür geldi.

 

Oyun 24 Nisan Pazartesi ve 26 Nisan Çarşamba günleri saat 19.00’da Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyirci ile buluşacak.

 

OYUNUN KONUSU

Sineklidağ, büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen, yoksul insanların yaşadığı bir varoştur. Keşanlı Ali, Çamur İhsan'ı öldürmekten hapse düşmüş ve hapisten bir kahraman olarak çıkagelir. Ali’nin iki dramı var. Birincisi, suçsuzdur; ikincisi ise  aşık olduğu Zilha. Çamur İhsan'ın yeğenidir ve ona düşmanca davranmaktadır. Muhtar seçilen Ali, Sineklidağ’da yeni bir düzen oluşturur ama yüreğiyle beyni arasında ciddi çatışma yaşamaktadır. Şef olarak toplumuna; insan olarak, duyduğu aşka sorumludur.

 

Ali Destan’ı kullanmaya karar verir. Çünkü "Bu toplumda sessiz, sakin, efendi olursan her zaman dayak yer, ezilirsin. Ama terbiyesiz, güçlü, zalim, ne dediğini bilmeyen biri olursan, o zaman saygı görürsün" Ali, hapiste bunu öğrenir ve yeni bir Ali’yi fark eder. 


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim