Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı tarafından ‘Okul saatleri dışında eğitimin güçlendirilmesi’ toplantısı gerçekleştirildi.

 

Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda düzenlenen toplantıya, Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Feyyaz Tokar Eğitim Parkı yöneticisi Rezzan Bayram, Türkiye’de 22 yıldır devletin verdiği eğitim hizmetlerine katkı sunmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, “Toplumun dönüşümü ve değişiminde lokomotif bir rol üstlenen eğitim, sadece devlet kaynakları ile değil; toplumun topyekûn katkısı ve işbirliği içerisinde yürütülmesi gereken bir iştir. Feyyaz Tokar Eğitim Parkı olarak 19 yılı aşkın bir süredir Van’da hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Okul içi ve okul dışı saatlerinde çocuklara eğitim desteği sunarken bir yandan da gönüllülük, sosyal sorumluluk, sivil toplum gibi kavramların anlaşılmasına ve yaşamasına katkıda bulunuyoruz. Eğitimin sadece okul içinde değil, okul dışındaki zamanlarda da devam etmesi gerektiğine inanan ve bu yönde desteğini esirgemeyen katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Van Vali yardımcısı Mehmet Parlak ise yaptığı kısa konuşmasında TEGV gibi eğitim alanında destek sunan bir STK’nın Van için çok değerli olduğunu belirterek, eğitim fırsatlarından yoksun çocuklar için de çok önemli bir şans olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de, TEGV’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve okullara sunduğu destekten son derece memnun olduklarını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim