İpekyolu Belediyesi binlerce öğrencinin katılımıyla Karşıyaka Mahallesinde başlatılan temizlik kampanyası çerçevesinde mahallenin tümünde çöp topladı.

 

Van merkez İpekyolu Belediyesi uzun süredir okullarda ambalaj atıkları geri dönüşümünün önemi üzerine seminerler düzenliyordu. Önceki gün Karşıyaka Mahallesi Fevzi Geyik İlköğretim Okul'unda ambalaj atıkları geri dönüşümü ve çevre temizliği önemine ilişkin verilen seminerin ardından dün de binlerce öğrencinin katılımıyla mahallede çevre temizliği yapıldı.  Fevzi Geyik İlköğretim Okul'unun önünde aralarında Karşıyaka Mahallesi Demokratik Halk Meclisi, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır, Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, Okul Müdürü Harun Yeşilova, öğretmenler ve binlerce öğrenci bir araya geldi.

 

‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK’

Öğrencilere seslenen İpekyolu Belediye Eşbaşkan yardımcısı Halis Çakır, “Şimdiye kadar çevre temizliği ve ambalaj atıklarının geri dönüşümünün ne kadar hayatı bir öneme sahip olduğunu anlatmıştık. Bugünde uygulamalı böyle değerli bir çalışmayı belediyeyle ortaklaşa gerçekleştiren okul yönetimine teşekkür ediyorum.” Dedi. Çakır, Bu tür çalışmaların devam edeceğini ve ilçenin temizliği için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini aktardı. 

Fevzi Geyik İlköğretim Okul Müdürü Harun Yeşilova ise başka gidecekleri bir dünya olmadığını bu dünyaya ve çevreye sahip çıkılması gerektiğini belirtti. İpekyolu Belediyesinin  yapmış olduğu çalışmadan dolayı da teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim