2. Dönem TEOG maratonu sona erdi. TEOG sınavları dün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile yapıldı. Sınavda ter döken öğrenciler, bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. Sınav maratonunun sona ermesinin ardından Eğitim Bilişim Ağı(EBA) saat 14.00 itibariyle 2. Dönem TEOG soru ve cevaplarını yayınladı. İşte detaylar...

 

2. DÖNEM TEOG SORULARI VE CEVAPLARI

İstediği liseye girebilmek için TEOG sınavında ter döken öğrenciler için 2. Dönem TEOG sınavlarının ilki dün yapıldı. Bugün yapılan Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları ile 2. Dönem TEOG sınavları tamamlandı. Sınava giren milyonlarca öğrenci 2. Dönem TEOG soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı.

2.Dönem Merkezi Ortak Sınavının, soru ve cevapları ile videolu soru çözümleri Perşembe günü saat 14.00'ten itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'da yayınlanacak.

 

"O SORUNUN İPTAL EDİLME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK"

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Öğrenciler bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. Öğrenciler genel anlamda TEOG sınavının geçmiş dönemde yapılan SBS sınavına oranla daha kolay olduğunu belirtti. Bir öğrenci ise inkılap testinde yer alan bir sorunun yanlış olduğunu iddia etti.

 

"O SORUNUN İPTAL EDİLME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK"

TEOG'a giren bir öğrenci, inkılap testinde yer alan bir sorunun yanlış olduğunu iddia ederek, "Sınav kolaydı; ancak bazı dersler zordu. Hatta yanlış bir soru vardı İnkılap'ta. Yanlış soru vardı, iki şık arasında çok gittim geldim. O sorunun iptal edilme olasılığı çok yüksek"dedi.

 

"ÇOCUKLAR İÇERİDE BİZ DIŞARIDA HEYECAN YAPIYORUZ"

Sınav sırasında öğrencilerin heyecanına ortak olan veliler, "Çocuklar içeride sınavda biz de onlar kadar dışarıda heyecan yapıyoruz. İnşallah hepsinin sınavları güzel geçer. Onlar için ne ilk ne son sınav. Bütün sınava giren öğrenciler için hayırlısı olsun" dediler.

 

"ÇALIŞANA KOLAY ÇALIŞMAYANA ZOR BİR SINAVDI"

Sınav sonrasında sınavı değerlendiren Furkan isimli bir öğrenci, "Sınav iyi geçti. Fazla zor değildi. Bazı sorular yoruma dayalıydı. Çalışana kolay çalışmayana zor bir sınavdı. Zorlayıcı seçici sorular vardı. En çok Türkçe sınavından biraz zorlandım. Yazım soruları biraz zorladı. Hedefim Kadıköy Lisesi" dedi.

Sınav çıkışında genel olarak birçok öğrenci Matematik sınavında zorlandığını belirtirken okul kapısı önünde bekleyen aileleri ile uzun uzun sınav hakkında konuştular.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarına giren öğrenciler yarınsa Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavına girecek.

Editör: TE Bilisim