Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Sait Septioğlu, il sağlık müdürlüklerinden ruhsat almayan iş yerlerinin bundan sonra belirlenen 10 kalem dışındaki tıbbi ürünlerin satışını yapamayacağını belirterek  "Tıbbi cihazlar sadece iki yerde satılabilecek. Ya satış merkezleri ya da bizim yetki verdiğimiz eczaneler" dedi.
Septioğlu, tıbbi cihazların satışı ve tanıtımına yönelik yapılan mevzuat değişikliğiyle ilgili yaptığı açıklamada ilaç gibi tıbbi cihazların satış ve tanıtımlarının da belirli kurallar çerçevesinde ve belirli kişiler aracılığıyla yapılacağını söyledi. 

Tıbbi cihazların teşhis ve tedavide büyük önem taşıdığının altını çizen Septioğlu "Tıbbi cihaz çok geniş bir kapsam. Çok fazla ürün yelpazesi olan bir konu. Tıbbi cihaz da ilaç gibi düzenleme olan bir alandı. Eczacılık Fakültesi okumayanlar nasıl eczane açamazsa insan sağlığının birebir temas ettiği ilaç noktasında böyle bir düzenleme varken tıbbi cihazın da belirli düzenlemelerle satılması gerekiyor. Ülkemizde ne yazık ki bugüne kadar tıbbi cihazlar herhangi bir düzenlemeye tabii olmadan, sadece ürünle ilgili belgeler tamamlandıktan sonra her yerde, herkes tarafından satılabilir durumdaydı. Biz bunu kontrol altına almak, Anayasa'nın da bize verdiği birinci görev olan halkın sağlığının korunmasını sağlayabilmek için tıbbi cihazların satış şartlarını ve satabilecek kişileri belirleyen bir düzenleme yaptık" dedi.
 

Editör: TE Bilisim