ŞEHRİVAN HABER - Van Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara’da Van’ı temsil etme anlamında tarihi bir temsiliyet kazandı. Geçtiğimiz ay tekrardan Van TSO yönetim kurulu başkanlığına seçilen Necdet Takva’nın, seçim sonrası en büyük hedeflerinden birisi olarak gördüğü TOBB yönetim kurulunda yer alma ve Van’ı temsil etme girişimleri muhteşem bir temsiliyet ile sonuçlandı.

 

Seçimleri kazanır kazanmaz bölgedeki tüm oda ve borsaları ziyaret eden ve Van’ın temsiliyeti noktasında destek isteyen Takva ve Van TSO yeni yönetimi, bu girişimlerden sonra soluğu TOBB’un 74. Genel Kurulu’nda aldı. Bu dönem mutlaka Van’ın yönetimde yer alması taleplerinin dillendirildiği süreçte Van’a yönetimde yer verilmese de aynı genel kurulda daha prestijli ve kentin TOBB’da 2 numaralı pozisyonu almasını sağlayan bir temsilcilik verildi. Dün yapılan genel kurulda Necdet Takva, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı’na seçildi. Van adına tarihi bir başarı olarak görülen bu seçim sonrası Takva ve Van TOBB’da daha güçlü bir pozisyonda olmaya da hak kazandı. Takva, konsey başkanlığı görevini kazanmasının hemen ardından da Şehrivan’a özel değerlendirmelerde bulunarak: “Van artık kabuğunu kırdı.” Dedi.

 

Van TSO seçimlerinin hemen ardından TOBB için girişimler yapan Van TSO girişimlerinin ardından TOBB 74. Genel Kurulu’na ekip olarak çıkarma yaptı. Bu kapsamda Van TSO yönetim kurulu başkanı Necdet Takva da bölge illerinde önemli görüşmeler yaparak bölgeyi temsilen yönetime girme anlamında ciddi temaslarda bulundu. Van'ın da uzun süredir dile getirdiği bir talep olan TOBB'da temsiliyet anlamında dün ve bugün önemli görüşmeler gerçekleşti. Önceki gün itibariyle yapılan yönetim kurulunda Van TSO'nun ve Takva'nın temsil edilmemesi şaşkınlık yaratırken, Takva dün itibariyle TOBB'da çok daha önemli ve Van adına tarihi sayılabilecek bir göreve geldi.

 

TAKVA KONSEY BAŞKANI OLDU!

 

TOBB'un genel kurul seçimleri kapsamında bugün yapılan seçimlerde Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 74. Genel Kurul'da Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi başkanlığına seçildi. Van'ın temsiliyeti adına oldukça önemli bir görev alan bu başkanlık ile Takva, tüm Ticaret ve Sanayi Odaları'na başkanlık edecek koltukta oturacak ve TOBB'da ciddi bir temsiliyet sağlayacak. Öte yandan Takva'nın başkan olduğu konsey başkan yardımcılığına ise Mersin TSO Başkanı Sayın Ayhan Kızıltan seçildi.

 

“BAŞARI OLARAK KABUL EDİYORUZ”

 

Konsey Başkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş şu ifadeleri kullandı: "Bugün Odamız ve ilimiz için tarihi bir günü yaşıyoruz. 56 Yıllık Oda tarihinde TOBB’da elde ettiğimiz en önemli temsiliyet. A Sınıfı Oda Statüsüne sahip odamızın böylesine önemli bir sorumluluğu alması, üyelerimizin ve bizlerin gurur duyacağı bir başarıdır. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Uzun zamandır yaptığımız hizmetlerin ve verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. Van Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB camiasında yapmış olduğu çalışmalarla sürekli gündem yaratan bir odaydı. Bugün ki seçim sonucu da, çalışmalarımızı tescillemiştir. Bunu da hak edilmiş bir başarı olarak kabul ediyoruz."

 

ÇELİKTAŞ: KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENİYOR

 

Çeliktaş Van’ın başkentteki iktisadi lobisinin oluşturulmasında önemli bir adım daha atıldığını ifade ederek, "Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, TOBB bünyesinde çok önemli bir platform. Gerek illerin gerekse bütün Ticaret ve Sanayi Odalarının sorun ve taleplerinin TOBB yönetimine aktarılmasında önemli bir köprü görevi üstleniyor. Başkanımız ve bizler aldığımız bu sorumluluğu, kentimizin ve odamızın yararı için en iyi şekilde yerine getirme gayreti göstereceğiz. Ticaret ve Sanayi Odalarımıza ve TOBB camiasına en iyi hizmeti vermek için çalışacağız." Diye belirtti. Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş son olarak yanlarında olan ve kendilerine destek veren, Rifat Hisarcıklıoğlu ve tüm Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına teşekkür etti.

 

“GÖREV İSTENMEZ VERİLİR AMA VAN BU GÖREVİ HAKETTİ!”

 

Öte yandan Konsey Başkanlığı’na seçilen Necdet Takva ise görev seçilir seçilmez Şehrivan’a özel değerlendirmelerde bulundu. Takva, bu süreci ve kazanılan temsiliyeti şu sözlerle değerlendirdi: “Bu TOBB yönetim kurulundan da önemli bir görev. Genel Kurulların başkanlığını da biz yapacağız. Daha önce Galip Ensarioğlu, Nafi Güral yapıyordu. Biz de Sivas’tan aldık. Görev aslında istenmez verilir ama Van TSO bu görevi haketti. Çünkü biz Türkiye’nin en başarılı hizmetlerini üreten, farkındalık yaratan bir TSO olduk. Bu da gözden kaçmadı. Düşünün Mersin TSO başkanı başkan yardımcılığımızı yürütecek. Yine ciddi isimler konseyde olacak. Bunun içerisinde Van’ın öncülüğünde bizim de olmamız çok güzel oldu. Bize pozitif bir de bakış açısı var. Bunu değerlendirmemiz lazım ve bunu yapacağız. Hem Van TSO’nun yapısı, hem diğer avantajlarımız ile bu süreci sanıyorum çok iyi işler yapacağız. Yakın zamada da talep ve beklentileri hemen dile getirmeye de başlayacağız, çünkü bu şansı yakaladık. Tüm sorunlarımızı artık doğrudan muhataplarına iletme şansı da oluştu. Sorunlarımızın çözümünün önündeki engeller de kalktı. Bize düşen şimdi artık kırmadan, dökmeden bu işi avantaja dönüştürmek.”

 

VAN ARTIK KABUĞUNU KIRDI

 

Bu anlamda Van’ın Ankara’da önemli bir temsiliyet kazandığına vurgu yapan Takva, bu seçimin Van adına da önemli bir motivasyon olduğuna şu sözlerle dikkat çekti: “Van artık kabuğunu kırdı. Van artık TOBB’da ve her yerde konuşulacak. Bu güzel bir motivasyon oldu. İnşallah bundan sonra daha güçlü olacağız. Ben bu konuda şehrimizin şanslı bir sürece girdiğini düşünüyorum. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde Ankara’da temsil edilmeye devam edeceğiz. 24 Haziran’dan sonra siyasilerle de hiç bir ayrışmaya girmeden kent için bir araya gelebiliriz. Biz bunu başarabiliriz. Bu aynı zamanda uluslararası bir yansıması da olacak. Biz bu işi büyük bir avantaja dönüştüreceğiz.”

 

BÖLGE ARTIK TOBB’DA DAHA GÜÇLÜ!

 

Ardından bölgedeki diğer illerle birlikte bu görevde olmanın avantajına değinen Takva: “Odalar Birliği güçlü bir yapıya sahip. Türk iş dünyasının çatı kuruluşu. Ben de bu enerjiyi kentimizde daha etkin hissedeceğimize inanıyorum. Bizim konsey başkanlığımız dışında Diyarbakır yönetimde yer aldı, Malatya yer aldı. Hiç olmadığı kadar da büyük bir temsiliyet elde etmiş oldu. Doğu ve Güneydoğu’dan iki yönetim kurulu üyesi bir de konsey başkanlığı seçildi. Biz enerjimizi birleştirerek bölgesel sorunlarımızın yetkili isimlere iletilmesi noktasında fırsat yakaladık. Artık daha güçlü bir lobi üretebileceğiz. Biz bölgedeki arkadaşlarla yakın çalışarak bölgesel az gelişmişlik ve ekonomik sorunlar noktasında önemli çalışmalar yapacağız. Yatırım ortamını daha iyi bir hale getireceğiz yine. 24 Haziran seçimlerinden sonra da bu gücü Van ve bölgede hissedilebilir hale getireceğiz.” Dedi.

 

HİSARCIKLIOĞLU VE ÇİFTCİ’YE TEŞEKKÜR

 

Son olarak bu konseyin önemine değinen Takva, temsiliyete katkı sunanlara teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı: “160 civarında yakın Sanayi ve Ticaret Odası’nın tüm sorun ve sıkıntılarının 30 kişilik konseyi var. Bu konsey kuruluştan bu yana görev yapıyor. Sayısal ve nitelik olarak büyük olan konsey bizim seçildiğimiz bu konsey. Ben Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Çünkü bizi tek aday olarak gösterdiler. Hatta benim aday olduğumu duyunca bir çok ilden isimler gelip oy kullandılar. Bu anlamda diğer kentlerin de ciddi teveccühü oldu. Biz bir kere temsiliyet konusunda ne kendisini, ne bölgesini ne de TOBB’u mahcup edecek bir pozisyonda olmayacağız. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar etkin bir şekilde kullanacağız bu pozisyonu. Bu konuda tüm illere katkı sunacağız. Bugüne kadar bu toplantılara hep bakanlar katılmış. Biz de bu tür toplantılarda katkı sunan bir yaklaşım içinde olacağız. Ben bu nedenle bizi bu göreve layık gören birlik başkanları, yönetim kurulu üyeleri, konsey üyelerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’ye de bizi motive etmesi ve ön açıcı olması açısından çok teşekkür ediyorum. Allah bizi mahcup etmesin.”

Editör: TE Bilisim