TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki bir heyetle 8-9 Ekim 2017 tarihlerinde Moldova’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’nin Kişinev Büyükelçiliği ile işbirliğinde gerçekleşen ziyaret kapsamında Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Moldova Cumhuriyetindeki Türk girişimcileri ile bir araya geldi. ​

 

Türkiye Moldova Büyükelçisi Hulusi Kılıç’ın da katıldığı toplantıda, Moldova’daki Türk girişimciler, Moldova’daki iş imkânları, iş yapma ortamı ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi.

 

Otel inşaatı ve işletmesi, alış veriş merkezi inşaatı ve işletmesi, özel hastane inşaatı ve işletmesi, özel okul işletmesi, tekstil sanayi alanında üretim gibi alanlarda faaliyet gösteren, aynı zamanda yaklaşık 280 milyon dolarlık projeleri başarıyla tamamlayan Türk müteahhitleri, iki ülke arasında köprü olma görevini başarıyla yerine getiriyor.

 

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ziyaretin ikinci gününde, ilk olarak Moldova Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Plahotniuc ve sonrasında da Moldova Başbakanı Pavel Filip ile bir araya geldi.

 

TOBB’un 8-9 Ekim 2017 de Moldava’ya yaptığı çalışma gezisinde yer alan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, başarılı bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek “TOBB heyeti ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette iki ülke arasındaki ikili görüşmeler ve yeni yatırım olanakları da ele alındı. Van TSO olarak her platformda ilimizi ve potansiyellerini anlatma gayretinde olduk. Buradaki iş adamlarına Van’ın çok önemli bir yatırım merkezi olduğunu, İran pazarına erişim için Van’ın önemli bir lojistik merkez olduğunu dile getirdik.”

 

Program boyunca muhataplarımıza Turizm, Kültür – Sanat ve ekonomik işbirliği alanlarında ortaklıklar kurulması ve işbirliği olanakları üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, TOBB Başkani Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun heyette Van TSO’ya yer vermesinin kendileri için önemli olduğunu ve bundan dolayı teşekkür etti.

 

Heyette, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın yanı sıra Nevşehir TSO Başkanı ve Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, Kayseri SO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve Summo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora yer aldı.

Editör: TE Bilisim