TÜRSAB BYK Van Şube Başkanı Abdullah Tunçdemir, beraberindeki yardımcısı Harun Türkoğlu, Genel Sekreter Taner Baskın, Sayman Bayram Laçin ile üyeler Ömer Öngel, Cevdet Özgökçe ve Harika Doğaç ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktuğ’a ziyarette bulundular. Aktuğ’u makamında ziyaret eden Başkan Tunçdemir ve yönetimi, barış süreci ile birlikte Van’da turizmin gelişmesi için kendileriyle fikir alışverişinde bulundu. Van’da faaliyetlerini sürdüren kaçak acentelerin denetimleri noktasında da bilgiler aktaran Tunçdemir, “İl Kültür ve Turizm Müdürümüz bu konuda bize her türlü desteği sunacağını söyledi. Eğer biz ilimizin, bölgemizin veya ülkemizin turizmini geliştirmek istiyorsak beraber hareket etmemiz lazım. Kolektif çalışmamız lazım” dedi. Van’ın turizm anlamında hak ettiği yere gelmesi için her ay düzenli bir şekilde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile fikir alışverişinde bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Tunçdemir, “Turizm Müdürlüğü bizim için çok önemli. İnşallah çalışmalarımızda başarılı olacağız. Yönetimim adına bizlere verdikleri desteklerinden dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Muzaffer Aktuğ ile personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, TÜRSAB’ın turizm potansiyeli ve geleceği açısından önemli bir kurum olduğunu vurguladı. TÜRSAB’ı önemsediklerini ve her konuda birlikte hareket ettiklerini ifade eden Aktuğ, “TÜRSAB’la birkaç kaçak acente dışında problemimiz yok. Bu kaçak acentelerle ilgili denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu kaçak acentelere komisyon olarak bizzat gidiliyor ve yaptıkları işin yanlış olduğu, etik olmadığı izah ediliyor. Ama eğer ille de biz bu kaçak acente işletmeciliğini devam ettirmek istiyoruz derlerse valilik oluruyla işletmelerini kapatabileceğimizi kendilerine söylüyoruz” dedi.
Acentelerin memleketin turizminin kalkınması anlamında en önemli ayak olduğunu dile getiren Aktuğ, “Grupların Van’a getirilmesi, gezdirilmesi ve aracı olmaları anlamında çok önemli kurum ve kuruluşlardır. TÜRSAB BYK’nın yeni yönetimiyle birlikte ilin turizmi için güzel şeyler yapabileceğimiz inancındayım. Yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyor, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim