Türk Telekom çalışanlarının yaşadığı gerçek olay viral video ile sosyal medyaya taşındı. Videoda, Beytüşşebap'ta askerlik yapan oğluna ulaşamayan anneyi oğluyla uydu telefon aracılığıyla buluşturması anlatılıyor.

Türk Telekom çalışanı Yılmaz Çabuk'un hikayesinden ilham alarak hazırlanan videoda, günlerdir birbirinden haber alamayan anne ile oğulun telefon sayesinde buluşması aktarılıyor. 2012'de Şırnak Beytüşşebap'ta yaşanan heyelan sebebiyle kopan hatlar yüzünden oğluna günlerdir ulaşamayan asker annesi, son çare olarak Şırnak Türk Telekom İl Müdürlüğünü arayarak yardım istiyor.

O dönemde Şırnak'ta görev yapan Yılmaz Çabuk, oğlundan haber alamayan endişeli anneye yardım etmek için önce Beytüşşebap'ta heyelan meydana geldiğini ve ekiplerin durmaksızın kopan kabloları bağlamak için çalıştıklarını söyleyerek asker annesinin oğlundan haber beklemesini söylüyor.

Çabuk, anneye yardım etmek için bölgedeki ekipleri seferber ediyor. Askerin görev yaptığı birliğe giden Yılmaz Çabuk, anneyi uydu telefon ile askerdeki oğluyla konuşturuyor. Oğlunun sesini duyan ve rahatlayan annenin endişesi, sevinç gözyaşlarına dönüşüyor.

Video, Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany'nin "Hiç kopmayan bağları sağlamlaştırmanın gururuyla" sözleriyle son buluyor.

 

"İNSANLARI BULUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Doany, tüm Türk Telekom çalışanlarının "Türkiye'ye Değer" bilinciyle ülkenin dört bir yanına iletişim altyapısını taşımak ve hiç kopmayan bağları sağlamlaştırmak için gayret ettiklerini bildirdi.

Türk Telekom olarak öncelikli misyonlarını "insana dokunan ve insana fayda sağlayan teknolojileri sunmak" olarak gördüğünü aktaran Doany, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şırnak'taki çalışanımız ve yaşadığı olay da bunun en büyük göstergelerinden biri. Türkiye'nin 81 ilindeki 33 binden fazla çalışanımız, aynı zamanda ülkenin en ücra köşesine kadar uzanan iyilik elçilerimiz durumunda. Teknolojiyi ve Türk Telekom'un gücünü kullanarak, hasret çeken gönülleri birleştirmek, insanları buluşturmak ve mutlu etmek için çalışıyoruz. Kesintisiz iletişim sağlamanın yanında, 33 binden fazla iyilik elçimizle, iyi zamanlarda olduğu kadar zor zamanlarında da tüm vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim."

Doany, başlattıkları proje kapsamında çalışanlarının insana dokunan hikayelerinin toparlandığını kaydederek, başarılı bulunanların ödüllendirildiğini ve bazılarının video ile canlandırıldığını bildirdi.

Paul Doany, gelecek dönemde de ülkenin dört bir yanında çalışan ve insanlara değer katmak için gayret eden çalışanlarının bu hikayelerini paylaşmaya devam edeceklerini aktardı.


SABAH

Editör: TE Bilisim