Van’ın Tuşba ilçesindeki Hasan Ali Yücel Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Kaplan, “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Su Elçileriyiz, Suyun Bekçileriyiz” yarışmasının resim dalında Türkiye birincisi oldu.

 

Çevrenin korunması ve suyun verimli kullanımına ilişkin bilinç ve farkındalığı artırmak için düzenlenen yarışma, dokuz kategoride gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen uzmanlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri tarafından oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen 508 başvuru arasında Hasan Ali Yücel Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Kaplan resim dalında birinci oldu.

 

Düzenlenen ödül töreninin ardından Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani’yi makamında ziyaret eden Hasan Ali Yücel Ortaokulu Müdürü Aydın Sığınç, resim öğretmeni Yavuz Bilici ve 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Kaplan, vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, Türkiye geneli düzenlenen yarışmada birinci olan Hüseyin Kaplan’ı tebrik ederek, kendisine hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim