ABD'li ressam Trici Venola, Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki tarihi eserlerin güzelliklerini yaptığı resimlerle ölümsüzleştirdi.

 

ABD'nin Los Angeles eyaletinde yaşarken 1999 yılında geldiği İstanbul'dan etkilenen ve Türkiye'de yaşamaya başlayan Venola, yaptığı seyahatlerde birçok kentteki tarihi eserleri ve doğal güzellikleri resmediyor. Venola, yaptığı açıklamada, Van Gölü kıyısındaki Adilcevaz'ın, sahile konumunun ve tarihi eserlerinin çok güzel olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Bunları çizmek için bir Bitlislinin vasıtasıyla ilçeye geldim. Burada Kef Kalesi, Tuğrulbey ve Zalpaşa camileri ile diğer tarihi eserleri kara kalemle çizdim. Burası çok güzel ve önemli tarihi mekanlar. Burada geçmişte çiftçilik yapılmış. Adilcevaz çok eski bir şehir. Ayrıca Van Gölü'ne karşı harika bir manzaraya sahip. İlçede 8 gün kalacağım ve bu eşsiz eserlerin çizimini yapacağım. Adilcevaz'ın tarihi mekanları ve doğal güzelliğinden çok etkilendim."

 

Asıl mesleğinin dijital ressamlık ve öğretmenlik olduğunu dile getiren Venola, animasyon dünyasının en önemli şirketlerinden "Disney" ve "Paramount" stüdyolarında da çalıştığını aktardı. Venola, 25 yıl önce bilgisayar üzerinden karakter çizdiğini de söyleyerek, "Disney, Apple, Süper Mario ve film yapımcılığında da Paramount Pictures (resimler ve dijital çizimler) yaptım. Bilgisayar teknolojisi altın çağını yaşadığı sırada bu işi 20 yıl yaptım. Ardından kara kalem çalışmasına başladım." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim