Van’da beş yıldızlı bir otelde ‘Workshop’ eğitimi kapsamında verilen ‘Sushi’ kursu büyük ilgi görüyor. 


Tepe Ocakbaşı Restaurant’ta düzenlenen ‘Sushi’ eğitimi, Ödüllü Şef Mithat Yalçınkaya moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Öğretmen, doktor, hakim ve çeşitli meslek grubundan 30 kişinin katıldığı eğitim sonunda bir açıklamada bulunan Ödüllü Şef Mithat Yalçınkaya, “Sushi, bilinenin aksine çiğ balık değildir. İçinde sebzelerin barındırdığı, daha füme balıkların olduğu 4 sushi çeşidi yaptık. Beklentimizin üzerinde katılım gerçekleşti” dedi. 


Otel olarak Van’da Workshop eğitimlerinin devam edeceğini ifade eden Yalçınkaya, ileriki süreçte İtalyan lezzetlerini tanıtacaklarını sözlerine ekledi. Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy ise daha önce Elite World Chefs Atölyesi kapsamında çikolata eğitimlerini verdiklerini hatırlatarak, “İkinci eğitimimiz Uzakdoğu yemeklerinden olan Sushi üzerine gerçekleşti. 15-25 Mart arasında Tepe Ocakbaşı Restaurantımızda düzenleyeceğimiz sushi programlarından müşterilerimiz faydalanabilecektir. Türkiye’nin en doğusunda Uzakdoğu’ya ait lezzetler sunuluyor. Doğuda olmasına rağmen inanılmaz katılım oluyor. Bugün de Çetinkaya bizlere destek amacıyla geldi. Burada bir Workshop düzenledi. Bu tür eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Ben Ödüllü Şef Mithat Yalçınkaya başta olmak üzere eğitimlerimize katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Eğitime katılan 3 yaşındaki Zeynep Ada Aksoy ise yaptığı sushi ile herkesin beğenisini aldı. 


Kursiyerler, sushi eğitiminin faydalı geçtiğini belirterek, Elite World yetkililerine teşekkür etti. Eğitim, sertifikaların verilmesi ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim