Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt sezonunun başlaması ile birlikte yıllardır hizmetten mahrum bırakılan mahallelerin sokak ve caddelerinde yaptığı çalışmalarla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

 

Büyükşehir Yasası ile birlikte daha önce köy olan mahallelerde uyguladığı kilit taşı çalışmaları ile Türkiye çapında farkını ortaya koyan Tuşba Belediyesi, asfalt sezonun başlamasıyla da yıllardır hizmetten mahrum bırakılan mahallelere el attı. İş sezonunun sonuna kadar 8’i merkez mahalle olmak üzere girilmedik sokak ve cadde bırakmamayı hedefleyen Tuşba Belediyesi, imara uygun olan içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve doğalgaz gibi altyapısı tamamlanan sokak ve caddelerde asfalt çalışması başlattı. Cadde ve sokakların durumuna göre kilit taşı uygulaması ve asfalt çalışmalarını sürdüren Tuşba Belediyesi, ilçenin en ücra köşesine kadar hizmetini ulaştırmaya devam ediyor. Yılın ilk sıcak asfalt uygulamasını göçle gelen insanların yasadığı Seyrantepe Mahallesi İhsan Sokak’ta başlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı. Fevzi Özgökçe, imar sorunu olmayan, altyapısı tamamlanan mahallelerde sıcak asfalt çalışmasını gerçekleştireceklerini söyledi. Tuşba Belediyesi olarak halka verdikleri sözlerini tek tek yerine getirdiklerini belirten Başkan Özgökçe, “Bütün alanlarda olduğu gibi asfalt çalışmasını da içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve doğalgaz çalışması bitmiş olan mahallelerimizde uygulayarak halkımızı tozdan, çamurdan ve çukurdan kurtaracağız. Bugün Seyrantepe Mahallemizin İhsan Sokağı’ndayız. İhsan Sokak’ta altyapı çalışması tamamlanmış, doğalgazı ise önümüzdeki 3-4 yıllık programa alınmayacağı için çalışmalarımıza başlattık. Buradaki kardeşlerimizin tozdan, çamurdan ve çukurdan kurtulması için inşallah kısa bir zaman içerisinde sıcak asfalt çalışmamızı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından sıfırdan kurulan Tuşba Belediyesi olarak 8’i merkez olmak üzere 67 mahallede girmedikleri tek bir sokak ve cadde bırakmadıklarını hatırlatan Başkan Özgökçe, vatandaşa hizmet etme ilkesi gereği hiç bir ayırım yapmaksızın çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti. Vatandaşların ortak kullanım alanları olan okullar, camiler, taziye evleri, resmi kurumlar, parklar ve pazaryerlerinde de yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini vurgulayan Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi olarak 2015 programı içerisinde 50 kilometre sıcak asfalt ve 200 bin metrekare kilit taşı uygulaması yapacaklarını anlattı. Ayrıca imkânlar dâhilinde sezona uygun olarak bir bu kadar da asfalt ve kilit taşı uygulamasını vurgulayan Başkan Özgökçe, ‘’Biz de halkımızın talepleri doğrultusunda sıcak asfaltımızı başta servis yollarımız olmak üzere özellikle öğrencilerimizin ve halkımızın kullanmış olduğu tozlu yolları 8 -10 santimetre kalınlığında sıcak asfalt ile buluşturuyoruz. Halkımıza, memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim