Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Koç İlkokulu ve Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Orhan Bedir, Nuran Altın Göl, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Mehmet Güzelyıldız ve okul Müdürleri katıldı.

 

İLETİŞİM ÖNEMLİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerin açılış konuşmasında yönetim prensipleri konularına vurgu yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Düzenlenen kursun çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Eğitim bilimleri çok geniş bir alandır. Daha önce müdür ve müdür yardımcılığı yürüten arkadaşlar var. Belki de yıllarca öğretmenlik yaparken ilçemize bu vesile ile gelen arkadaşlarımız bulunmaktadır. Okul müdürü olmaya aday ise, bu konuda neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bunları yaparken iyi bir iletişim halinde olması gerekir. Mahiyetimizdeki personelimizle, velilerimizle okul aile birliğimizle, mahalle muhtarlarıyla, mahalle imamı ve diğer bütün paydaşlarla çok iyi iletişim halinde olmamız gerekir. Yeni bir kuruma geçtiğimiz ya da kendi kurumunuzda yeniden görevlendirildiyseniz meseleye doğru başlamak gerekir. Velilerle olan diyalogumuz, öğretmen ve personel ile olan diyalogunuz okul aile birliği ile olan diyalogunuzda bütün paydaşlarla olan iletişiminize nasıl başlarsanız öyle devam eder. Sonuç itibariyle bu kurumda bir kurum kültürü oluşur. Farklı kültürden, farklı düşüncelerden birçok insan bir araya geliyor. Bu insanları entegre etmek sizin görevinizdir. Kurumunuzda oluşan çalışmaları akli selim bir şekilde çözümleyip Öğretmenlerimize yardımcı olmak konusunda değerlendirme yapmamız gerekir. Sizlerle birlikte iyi bir iletişim halinde olmayı diliyorum. En yüksek performansınızı göstererek okulumuzun ve ilçemizin akademik başarısını sosyal, kültürel ve sportif yönde gelişmesine ve yüksek performans gösterileceğine inanıp bu manada hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

 

‘ÜSTÜN BAŞARI BEKLİYORUZ’

Ceylani’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından düzenlenen kurs ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, “Değerli arkadaşlar içinizde belki yeni göreve başlayacak arkadaşlar olabilir. Ama şuanda içimizde birçoğunun daha önce idarecilik yapmış olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu ilimiz ve kurumlarımız için büyük bir kazanım olduğunu düşünmekteyim. Bizler kitaplarda ve teoride çok şey öğreniyor olabiliriz ama gerçekten tecrübe ile bunlar bina edilmediği zaman bunlar anlamsız kalır. Biz sizden üstün başarı bekliyoruz. Ben bu konuda sizin bilimsel çalışacağınızı ve planlı-programlı hareket edeceğinizi biliyorum. Bu programın başta şahsınıza mesleki hayatınıza, okullarınıza ve ilçenize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü M. Şirin Atlı tarafından “Öğretim Liderliği” slayt sunumu ile Bir hafta sürecek olan kurs başladı. 

Editör: TE Bilisim