Van’da farkındalık yapan Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına yaz mevsimiyle birlikte sahil ve halk plajlarında temizlik çalışmalarını arttırdı.

 

Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okulların tatil olmasıyla ve hava sıcaklığının artması ile birlikte kentlilerimizin de yoğun olarak kullanmaya başladığı sahil kesimlerindeki çalışmalarına devam ediyor. Tuşba Belediyesi tarafından sahillerde yapılan temizlik çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

Çalışmalar Mollakasım, Ayanıs ve diğer mahalle sahillerinde yapılmakta ve rutin olarak yapılmaya devam edecektir. Ekipler, Mollakasım, Ayanıs ve Ağartı sahilini temizleyerek, kentlilerimizin sahil kesimlerinden daha temiz ve rahat bir şekilde yararlanmasına olanak sağladı.

 

Tüm Tuşba sahillerini en kısa sürede temizleme seferberliği başlatan Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, haftasonu Pazar günü çalışmalarına Mollakasım,  Ayanıs sahilinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayarak devam ettirdi. Temizlik çalışmaları kapsamında sahilden çıkan cam, pet şişe, çöp poşet parçaları, organik atıklar ve gelişi güzel çevreye bırakılan çöpler toplandı. Toplanan çöpler ayrıştırılarak, kâğıt, plastik ve petler geri dönüşüme kazandırıldı.

 

 Bu çalışmaların Tuşba’ya yakışır bir hizmet olduğunu söyleyen Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu, “Belediye Başkanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda, Tuşba hak ettiği ilgiyi bizimle beraber artık görecek, temiz sahilleriyle kendisinden söz ettirecek ve çağ atlayacak” dedi. Açıklamalarına devam eden Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Gündoğdu; “Tek başına Tuşba Belediyesinin pırıl pırıl bir kent oluşturabilmesi için her insanın başına bir görevli dikilmesi gerekiyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde mümkün değildir. Her Tuşbalı’nın çöplerini çöp konteynerlerine atması gerekmektedir. Halkımızdan ricamız yapılan hizmetleri sahiplenip onu korumalarıdır. Bunun için vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunu biliyor ve tüm Tuşba halkına teşekkür ediyoruz. Sahil konusunda da vatandaşların içlerinin rahat etmesini belirtti ve en iyisini yapacaklarını vurguladı.   Yapılan hizmetlerin tüm hızıyla süreceğini belirterek sahil konusunda da vatandaşların içlerinin rahat etmesini vurguladı ve yapılan hizmetlerin tüm hızıyla süreceğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim