ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - MHP’nin Van 1. Sıra milletvekili adayı Ramazan Üçbaş 24 Haziran seçimleri öncesi Şehrivan’a konuştu. Seçim sürecini, çalışmalarını ve vaatlerini anlatan Üçbaş, birbirinden çarpıcı açıklamaları ile dikkat çekti. Kentte şimdiye kadarki en aktif seçim çalışmasının başındaki Üçbaş, kente dair en büyük vaatlerini ‘huzur’ olarak açıkladı. Üçbaş, “Bundan sonra kimse ne Van’ın, ne bölgenin ne de ülkenin huzurunu bozamayacak. Önce huzuru tesis edeceğiz. Sonra da bu ülkenin 2023 ve diğer hedeflerine doğru kalkınma temelli önemli bir sürecinin paydaşı olacağız.” Dedi.

 

24 Haziran seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Partiler son birkaç günde çalışmalar konusunda tempoyu artırdı. Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer taraftan da Millet İttifak’ı ile Türkiye’nin yepyeni bir yönetim sistemi ile yönetileceği seçim öncesi aralıksız bir seçim yarışı sürdürülüyor. Bu noktada Van’da çalışmalarıyla dikkat çeken partilerden birisi de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP). Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı adayları olarak açıklayan, Cumhur İttifak’ında yer alarak da AK Parti ile birlikte Millet İttifak’ına karşı büyük bir temsiliyet hedefleyen MHP Van’da da son dönemlerin en hummalı çalışmasını yapıyor. Adayları ile, kentteki çalışmaları ile ve bu döneme dair hedefleri ile dikkat çeken MHP’de 1. Sıra adayı Ramazan Üçbaş da 24 Haziran’ın güçlü bir adayı olarak öne çıkıyor. Adaylıkların açıklanmasından bu yana ciddi bir çalışma yürüten, Van’ın göbeğinde kurulan seçim bürosunda büyük bir sinerji yaratan ve AK Parti gibi önemli partilerden ayrılan kitlesel gruplarla MHP’yi güçlendiren Üçbaş, seçime çok kısa bir süre kala MHP’yi ve Van’a dair bir çok konuyu Şehrivan aracılığı ile anlattı.

 

 

ÜÇBAŞ: BU BİR SEÇİM DEĞİL MÜCADELEDİR!

 

Öncelikle seçim sürecine ve ittifaka dair açıklamalarda bulunan Üçbaş, 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı: “Kim ne derse desin bu seçim son dönemlerin en büyük seçimi. Hatta seçimden önce mücadelesidir. Bunu hepimiz gördük yaşadık. Son 3-4 yılda bu ülkede FETÖ’nün hain darbe planlarını, PKK’nın ve uzantılarının bölgeyi karıştırma eylemlerini ve dünyanın önemli dengelerinin Türkiye’nin önüne set çekme konusundaki hain emellerine şahitlik etti. Türkiye bu anlamda 3 taraflı bir baskı ile kıskaca alınmak isteniyor. Tüm bunlar sebebi birçok kesimin düşündüğü gibi bir kişi ya da parti değil. Bu mesele Türkiye’nin denge olduğu bu coğrafyada elinin zayıflatılmasıdır. Arap Baharı ile, darbeleri ile bu coğrafyayı tarumar eden zihniyet Türkiye’yi de yangın yerine dönüştürmeye çalışıyor. Ama bu ülkeyi bu ateşe koymalarına müsaade etmeyeceğiz. İşte bu seçimi önemli kılan, bu seçimi hayati kılan da budur.” Sözlerine yer verdi.

 

MHP NEDEN CUMHUR İTTİFAKINDA?

 

MHP’nin cumhur ittifakında yer alması, Erdoğan’ı desteklemesi gibi konularına da açıklık getiren Üçbaş, partinin bu konudaki gerekçelerini şu sözlerle özetledi: “Türkiye üzerine oynanmak istenen oyunlar farklı yöntemlerle vuku buldu. FETÖ eliyle 17-25 operasyonları yapıp yargı darbesi yapmaya soyundular. Sonra ülkede 15 Temmuz hain darbe girişimiyle yönetime el koymaya çalıştılar. Yetmedi 6-8 Ekim olayları gibi olaylarda PKK ile hain işbirlikleri yapıp bölgeyi ateş çemberine döndürdüler. O da yetmedi ekonomik baskılarla, dolar kurları ile yaptırımlarla ülkeyi batırmak istediler. İşte bizi harekete geçiren budur. Bu bireysel bir çıkışın değil topyekün bir mücadele ile bertaraf edilmesi gereken bir baskıdır. Bu ülkenin salahiyeti ve bağımsızlığının kurtuluşunun mücadelesidir. Sadece birkaç yılda bu kadar ciddi saldırıların hedefindeki bir ülkede geleceğimizi kurtarmak için hattı müdafaa değil, sathı müdafaa esası ile mücadele etmemiz gerekiyor. İşte bize erken seçim kararı aldıran da, Cumhur ittifakında yer almamızı sağlayan da, güçlü Türkiye için Erdoğan’a destek verdiren de bu hain planların vuku bulmasına engel olmaktır.”

 

SİYASET YAPMIYORUZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE ÇALIŞIYLORUZ!

 

24 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığına bir kez daha vurgu yapan Üçbaş; “MHP geçmişten bugüne hep bu ülkenin huzuru, refahı ve tam bağımsızlığı için mücadele veren bir partidir. Birileri hep gelmiş geçmiş, ama MHP aynı yerde, aynı düşüncelerle hep var olmuştur. Bu seçimde de aynı yerdeyiz. Son yıllarda bu ülkede birilerinin maşası olan partilerin, oluşumların insanlara yaşattığı bu zulmün bir kez daha yaşanmaması için bizler mücadelenin bir parçası olacağız. Hem güçlü bir Cumhurbaşkanı hem de mecliste güçlü bir duruş ile bir daha geçmiş yıllarda yaşanan yıkımların yaşanmamasını teminatı olacağız. Van’da kapısını çaldığım her vatandaşımıza bunu diyorum: Biz size ilk olarak huzuru vadediyoruz. Bir daha acı, gözyaşına müsaade etmeyeceğiz. Bu insanların bir daha bölgede devletin olmadığı yönündeki düşüncelere kapılmasını izin vermeyeceğiz. FETÖ ve benzeri yapıların PKK ile işbirliği yaparak yarattığı tramvayı yaşattırmayacağız. Önce bu huzur sağlanacak. İnsanlar bu bölgede artık terörün insanların yakasında olmayacağını hissedecek. Bunlar aşıldıktan sonra uluslararası şer odakları ile de Türkiye olarak toprağını böldürmeyen bir ulus olarak mücadele edeceğiz. Allah’ın izniyle ülkenin geleceği aydınlıktır.”

 

 

MHP’YE İLGİ BÜYÜK!

 

Ardından Van’a dair çalışmalarına değinen ve Van’daki MHP’nin durumu ile ilgili değerlendirmeler yapan Üçbaş: “MHP olarak biz bu seçimde Van’da çok iyi bir çalışmayı ortaya koyduk. Artık FETÖ’sü, PKK’sı bu halkı tehdit edemeyecek. Kamuyu, devlet idaresini, Sivil toplumu ve tüm iradeleri ipotek altına alıp geçmiş seçimlerde her türlü oyunu yapanlar artık alanda at koşturamıyorlar. MHP’si de, AK Partisi’de çalışıyor. Vatandaşa kepenk kapattıranlar, tehditle oylarını almaya çalışanlar, baskı ile demokrasiyi baltalayanlar yok. Bizler de kapısını çaldığımız insanlara bunu anlatıyoruz. Van’da çok iyi bir durumdayız. Halk ile kucaklaşıyor ve öncelikle bu alçak yapıların yaşattığı huzursuzluğun olmamasını anlatmaya çalışıyoruz. Halkımızın teveccühü üst düzey bir noktada... Partimize iyi katılımlar da oldu. Halkımız partimizin birilerinin yaptığı gibi şer ittifaklarında, adam devirme mücadelelerinde, ülkeyi belirsizliğe itme oluşumlarında olmadığını biliyor. Bu da partimizin seçmenini her geçen gün daha da artırıyor. Allah’ın izniyle biz de bu insanları Van’dan seçilip Ankara’da hizmet ederek temsil etmeye çalışacağız.”

 

ÇEVRE YOLU’NU DA ÇÖZECEĞİZ, TURİZME DE ÇALIŞACAĞIZ!

 

Ardından Van’ın sorunlarına dair çözüm önerileri olup olmadığına ve kentin temel sorunları konusundaki soruya cevap veren Üçbaş; “Bu kentin temel sorunları var. Bunlar arasında Çevre Yolu, Ulaşımla ilgili Master Planı oluşturulması, Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması gibi çok elzem konular var. Biz Allah’ın izniyle en büyük yatırımımız olan huzuru tesis ettikten sonra bu gibi sorunları çözeceğiz. Alaköy’den Kapıköy’e kadar bu kentin en ücra köylerinin ve halkının talepleri bellidir. Bu insanlar terör olaylarından, huzursuzluktan dolayı hep yatırımdan, sorunlarının çözülmesinden mahrum kalmıştır. Bunca zenginliğe rağmen dezavantajlı bir kent konumuna düşmüştür. ABD gibi emperyalist ülkeler eliyle de son dönemlerde ‘güvensiz’ bölge ilan edilerek adeta yok sayılmaya çalışılmıştır. Ama bizler biliyoruz ki huzur olsa gerisi gelecek. İranlı turistlerin 2018’in ilk çeyreğindeki rekor ziyareti bunun göstergesidir. Akdamar’a geçen yıl 150 bina yakın turistin gitmesi bunun kanıtıdır. Turizme özel olarak çalışmak gerekiyor. Bizler şimdiden son dönemlerdeki yerli turist sirkülasyonunu da düşünerek önemli bir turizm planı hazırlığımızı yapmaya başladık bile. Kentin son dönemlerdeki çıkışını temel sorunlarının çözümüyle birlikte tam bir yükselişe çevirmek istiyoruz.”

 

HDP BU KENTİN DNA’SIYLA OYNADI!

 

Üçbaş, kente dair tespitlerini şu sözlerle paylaşmay devam etti: “Vanlı kardeşlerimiz bilir. Bu kent 2014 yılında başlayan çatışmalar, karışıklıklardan sonra adeta değiştirilmeye çalışıldı. Nüfusu, kültürü üzerinde oyunlar oynanmaya çalıştı. Bu toprakların sevdalısı, evladı olan işadamları, sermayedarları ayrılmak zorunda kaldılar. Baskı artırılarak hem sermaye hem beyin göçü yaşatıldı bu kente. Sonra da çevre illerden ciddi bir göç dalgası oluşturdular. HDP Büyükşehir ve yerel yönetimleri kazandıktan sonra bir tek Vanlı genci iş sahibi yapmadı. Hep dışardan isimleri getirerek burada farklı bir sosyolojik oyun hesabı yaptı. Vanlı’yı adeta Vanlılıktan uzaklaştırdılar. Bu bizim kabul edemeyeceğimiz bir şeydir. Binlerce yıllık bir medeniyet toprağı olan Van, nice topluluklara başkentlik etmiş ve defalarca yıkılıp yeniden ayağa kalkan bu kent bunları hak etmiyor. Kimse bu kentin DNA’sı ile oynayamaz. Bu kentin kimliğini oluşturan isimleri baskıyla, şantajla, haraçlarla bu kentten uzaklaştırmak kimsenin haddi değil. Son dönemlerdeki ortamda geri dönen Vanlılar artık bir daha gitmemek üzere ve bu kente değer katmak üzere Van’da kalmalılar. Bizler önce kendimiz bölgeye sahip çıkacağız. Ardından da bölgeye değer katmanın önünü açacağız”

 

SÖZ VERİYORUZ, EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ!

 

Üçbaş, ayrıca: “Bu kentin evlatları işsiz güçsüz geziyor. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Bakın yaş ortalaması 21 civarında. Genç nüfus bu kentin 1 milyonun üzerindeki nüfusunun yüzde 70’şini oluşturuyor. Bu gençleri terör örgütünün kucağına itmeye, batıda inşaatlarda çalışmaya zorlamak hepimizin vebalidir. Huzurun tesisi gençlerimiz için de bu yüzden önemlidir. Bu kentin çocuklarının bu kentte kalması ve bu kentte yatırım yapmasının önünü açacağız. Birilerinin gelip bizi kurtarmasını beklemeye gerek yok. Huzur ve güven ortamı olsun bu kentler burada üretime başlasın. Burada inovasyon merkezleri kurarak, kuluçka merkezleri oluşturarak sahip çıkacağız. Van’a stadyum kurulması da yine bu noktada önemlidir. Bu kadar kamuoyu oluşmuşken bunu hayata geçirip spor ile entegerasyonu sağlamak lazım. Bir değil onlarca, yüzlerce Nur Tatar gibi sporcular çıkarmak bu kentin geleceğini kurtarmaktır. Bu nüfusun enerjisini spora, üreticiliğe yönlendirmek Van’ın da ülkenin de geleceğini kurtarmak demektir. Bizim sorumluluğumuz budur. Bu evlatlar bizim evlatlarımız ve biz evlatlarımıza sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.”

Editör: TE Bilisim