Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik inceleme ve bilgi alma ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Son olarak, kamu yatırımları ve hizmetlerinin etkin yapılması, izlenmesi ve koordinasyonunu sağlamakla görevli kurum olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığını (YİKOB) ziyaret eden Vali Zorluoğlu, Başkan İbrahim Özkan ve şube müdürlerinden brifing aldı. Kurumu ziyaretinde, önce hizmet binasını gezerek fiziki yapıya yönelik incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu, ardından Başkan Özkan ve kurum müdürleriyle toplantıya geçti.

 

Hazırlanan sunum eşliğinde YİKOB'un teşkilat yapısı, personel ve kurum bünyesindeki müdürlüklerin durumu hakkında Vali Zorluoğlu'na bilgi aktarıldı. Kurumun mali yapısı, devam eden iş ve yatırımlar ile bunların kurumlara göre dağılımı hakkında da kapsamlı bilgilendirme yapılmasının ardından kurum personeline teşekkür eden Vali Zorluoğlu, YİKOB'un yaptığı işlerle önemli bir işleve sahip olduğunu söyledi.

 

Kamu yatırımlarının takibi ve kamuya hizmet üretme anlamındaki çalışmalarında kuruma hem vali hem de belediye başkan vekili olarak her zaman destek olacağını belirten Vali Zorluoğlu, "Gayretli çalışmalarınız sürerse, bizim de desteğimiz eksik olmaz. Diğer kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışarak süratle hizmetleri kamunun yararına sunmak gayretinde olmalıyız. Yeni yatırımların yapılması da buna bağlı. Van için yürütülen önemli projelerde YİKOB önemli bir merci. Dolayısıyla güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

YİKOB personelinin de sorun, görüş ve taleplerini dinleyen Vali Murat Zorluoğlu, bürokrasi aşamasında çözüme yönelik girişimlere her zaman hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim