ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN AŞAN - Murat Zorluoğlu’nun geldiği günden bu yana önemli gündem maddelerinden birisi olan trafik konusunda çalışmalar hız kesmiyor. Hem Zorluoğlu hem de İl Emniyet Müdürlüğü eliyle kentteki trafik çilesine son vermeye kararlı. Kısa vadede parkomat uygulaması gibi ana caddelerde bir nebze rahatlama sağlayan uygulamadan sonra sıra Van’ın kılcal damarları olan ara sokaklarındaki tıkanıklığı açmada…

 

Van’ın yıllardır kangren haline gelen ve çözülmeyi bekleyen önemli sorunlardan birisi olan trafik konusunda adımlar atıldı. Van valisi Murat Zorluoğlu ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin talimatıyla kentteki trafik sorununa el atıldı. Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından ara sokaklarda yasak yerlere park eden araçlarla ilgili geniş çaplı çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında kentin ara sokaklarında zabıta ve polis ekiplerince araçlara cezai işlem uygulandı. Uygulamayı gören vatandaşlar, trafik ekiplerine teşekkür ederken, uygulamanın daha sık yapılmasını istedi. 

 

Yönetime gelir gelmez trafik ve caddelerdeki parklar konusunda çalışmalarını sürdüren Vali Murat Zorluoğlu, önemli çalışmalar başlattı. Geçtiğimiz hafta düzenlediği toplantıda hem kentin ara sokaklarındaki park sorunu hem de kaldırım işgalleriyle ilgili kararlar alan Van valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu, trafik ekipleri ve zabıta ekiplerine talimat verdi. Kentin trafik ve kaldırım işgalleri sorununu çözmeye kararlı olan Zorluoğlu, alınan kararların uygulanması için talimat verdi. Zorluoğlu'nun verdiği talimat doğrultusunda ise Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri kolları sıvadı.

 

 

KENTİN TRAFİK SORUNUNA EL ATILDI

Vali Murat Zorluoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin talimatıyla başlatılan çalışmalara, Trafik Denetleme Şube Müdürü Taner Emre ve ekibi tam kadro katıldı. Ara sokaklarda yaya yollarına, park edilemez yerlere, kavşaklara ve kaldırım üstlerine park eden araçlarla ilgili harekete geçen ekipler, zabıta ekiplerinin de katıldığı geniş çaplı bir çalışma başlattı. Uygulamaya katılan ekipler kendi aralarında istişare ettikten sonra ara sokaklarda çalışma başlattı. Vatandaş ve esnafın da şikayet ettiği park sorununa el atan ekipler, vatandaşlardan da destek gördü. Ekipler araçlara müdahale ederken, ilginç anlar da yaşandı. Özellikle park yapılamaz tabelaları önüne park eden sürücülere vatandaşlar da tepki gösterdi.

 

 

ARA SOKAKLAR TEMİZLENDİ

Sabah saatlerinde ara sokaklarda uygulama yapan trafik ekipleri kentin birçok sokağını parklardan kurtardı. Ara sokaklarda esnafın ve vatandaşların rahat nefes almasını sağlayan trafik ekiplerine vatandaşlardan da destek geldi. Vatandaşlar ve esnaflar uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini söylerken, sürücülerin de daha duyarlı olmasını istedi. Uygulama yapan ekiplere teşekkür eden vatandaşlar, park sorununu konusuna sadece trafik ekiplerinin değil herkesin çaba göstermesi gerektiğini anlattı. Trafik Denetleme Şubesi ekipler amiri Atilla Erdem koordinesinde başlatılan uygulama, akşam saatlerine kadar birçok sokakta devam ettirildi. Uygulamanın daha sık aralıklarla devam edeceğini söyleyen trafik ekipleri, vatandaşlardan da destek beklediklerini anlattı.

 

 

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Ara sokaklarda başlatılan uygulamayı yerinde gören vatandaşlar, uygulamanın devam etmesini istedi. Sorunun sadece trafik ekipleriyle çözülemeyeceğini söyleyen vatandaşlar, esnafın ve vatandaşların da denetimlerin desteklemesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, "Kentimizin büyük bir trafik sorunu var. Bu sorun karşısında hem esnaf hem de vatandaşlar olarak mağduruz. Bu sorun yılların sorunu. Ekiplerimizin çalışmalarını gördük sabah saatlerinde. Bu çalışma bizi mutlu etti. Herkes elinden geleni yapmalı. Bu kentin trafik sorunu sadece trafik polislerinin sorumluluğu değil. Bu sorun hepimizin sorunu ve dolayısıyla herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu konuda valimiz ve Emniyet Müdürümüz çok duyarlıdır. Bizde hem esnaf hem de vatandaş olarak onlara destek vermeliyiz. Bu çalışmaları başlattıkları için başta valimiz, emniyet müdürümüz olmak üzere tük trafik ekibine teşekkür ederiz.

 

 

ESNAF TABLODAN MEMNUN

Fesih Demir isimli esnaf ise uygulamaya en çok esnaf olarak kendilerinin sevindiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Yıllardır bu sokakta esnaflık yapıyorum. Bu sokaklarda artık vatandaş geçmek istemiyor. Birçok kez esnaf olarak araç parkları nedeniyle sürücülerle tartışmalarımız oldu ama çözüm bulamadık. Bu sabah iş yerlerimizi açtığımızda güzel bir tabloyla karşılaştık. Trafik Şubesinden arkadaşların ara sokaklardaki parklara müdahale ettiğini gördük. Bu tablo bizleri mutlu etti. Uygulamanın sıklıkla devam etmesi durumunda bu kötü görüntülerden kurtulacağımıza inanıyoruz. Yeni gelen valimiz bu kent için büyük bir şanstır. Emniyet Müdürümüzün de kentimize büyük emekleri vardır. Bizde esnaf olarak onlara destek vermek ve kentimizi daha güzel bir hale getirmek istiyoruz." 

 

 

 

Editör: TE Bilisim