ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - İpekyolu ilçesinde kaymakamlık yaparken KHK ile İpekyolu Belediye Başkan vekilliğine atanan Cemil Öztürk başkanlığında İpekyolu ilçesinde hizmet atağı sürüyor. Van’ın en büyük merkez ilçesi olan ve şehrin merkezinin yükünü sırtlayan İpekyolu temel belediyecilik hizmeti ile birlikte sosyal belediyecilikte de devrim yapmaya devam ediyor.

 

Kentte estetik anlamda ilklerin belediyesi olan, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kitap Kafe ve daha nice sosyal belediyecilik hizmeti ile vatandaşın takdirini toplayan İpekyolu, Van’a değer katacak olan ve kentin simgesi olabilecek bir sokağı daha Van’a kazandırdı. Aylardır hazırlıkları yapılan, rengarenek hale getirilen Kültür Sokağı’nda dün gerçekleştirilen açılış ile güzellik de halkın beğenisine sunulmuş oldu. Daha aylar önce dar, tenha ve işlevsiz bir sokak iken sil baştan düzenlenen, birbirinden güzel mekanlarla donatılan ve estetik katılan sokak dün resmen açılmış oldu. Başkan Öztürk ve ekibi Van’a önemli bir değer daha katarken açılış töreninde 2018’de de benzer çalışmaların müjdesi verildi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi butik sokak çalışması kapsamında yeniden dizayn ettiği Kültür Sokak hizmete açıldı. Daha önce köhne bir sokak görünümünde olan Kültür Sokak belediyenin butik sokak çalışmaları sonucu canlı ve vatandaşların dinlenebileceği, zaman geçirebileceği bir yer haline getirildi. Aylarca süren alışmaların ardından sokak düzenlenen açılış programıyla hizmetine açıldı.

 

 

ÖZTÜRK: İPEKYOLU’MUZA İYİ GELECEK

Butik sokak çalışmasının ikincisini Kültür Sokakta yaptıklarını söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, şunları söyledi: “Belediye olarak halka hizmetti hakka hizmet olarak kabul eden, ilçemizde yaşayan 300 bin vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımızla İpekyolu’muzda İpekyolu’muza iyi gelecek projelerimizle çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

 

 

“4 AY ÖNCE İNSANLAR GEÇMEYE KORKARDI”

4 ay önce çalışmalara başladıklarını kaydeden Öztürk, “Ben 4 ay önce buraya geldiği 4 cafe vardı. Sokağa girme konusunda insanların burada çekincesi vardı. Buradaki 4 cafe sahibi ile görüştük ve 4 ay önce çalışmalara başladık. Projemizin maliyeti çok yüksek değil ancak ufak dokunuşlar ile kimsenin girmeye korktuğu sokağı insanların ziyaret ettiği ve zaman geçirdiği bir hale getirdik.” Dedi.

 

 

ÖZTÜRK: 2018’DE DE DEVAM EDECEK

Belediye olarak ufak dokunuşlarla, büyük etki oluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Öztürk şöyle konuştu: “Butik sokak çalışmalarımız devam edecek. 2018 yılında ismine yakışan bir Sanat Sokağı’nı Van’ımza kazandıracağız. Sayın valimiz bize çok destek verdi. Ben Valimize ve büyükşehir belediyemiz teşekkür ediyorum. Güzel projelere imza attık ve 2018 yılında da imza atmaya devam edeceğiz.”

 

 

ZORLUOĞLU: BU ŞEHİR BOMBALAR İLE ANILMAYACAK

Programda bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu ise, “Şunu ifade etmeliyim şehrin kalbine, gönlüne harika bir dokunuş, çok güzel bir proje hayata geçirildi. Cemil bey ve ekibini tebrik ediyorum. Bizler valiler, kaymakamlar, başkan vekilleri olarak bu şehrin artık terör, bomba ve ölümler ile gündeme gelmesini istemiyoruz. Şehrin kültür, turizm, sanat, müzik ile basında güneme gelmesini istiyor ve çalışıyoruz.” Diye konuştu.

 

 

“ŞEHRİ BELEDİYE HİZMETİYLE BULUŞTURUYORUZ”

Zorluoğlu şöyle konuştu: “Şahsım koordinatörlüğünde kaymakamlarımız, başkan vekillerimiz ve başkanlarımız ile çok iyi bir işbirliği içinde bu şehrin tekrar belediye hizmetiyle buluşması için çalışıyoruz. Belediyeler olarak projeler üretiyoruz ve bu projeleri hayata geçiriyoruz. Yapacağımız projeler var. Bu projeleri de zamanla Van’da hayata geçireceğiz.”

 

 

ZORLUOĞLU: BÜYÜK ETKİLER YARATTI

Sokak için büyük bütçelerin harcanmadığını ancak büyük etkiler yarattığını ifade eden Zorluoğlu, “Bugün burada hakikatten belediyemizin çalışması ile hizmete açacağımız sokak bakıldığın da belki büyük bir proje değil ama etkisi ile çok büyük etkiler yapacağını şimdiden gördük. Benimde ailemle buraya gelip çay, kahve içeceğim bir hizmet hayata geçti.” ifadelerini kullandı.

 

 

“VAN’I DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Van’ı daha güzel hale getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Zorluoğlu son olarak şunları kaydetti: “2018 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak caddelerimizi güzelleştirmek, dönüştürmek yolunda önemli aşamalar kaydedeceğiz. İnşallah Van’ı daha da güzelleştirecek ve Vanlıların hizmetine açacağız. Bu sokak ilimize çok yakışacak. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

 

KURDALELER KESİLDİ, İKRAMLAR YAPILDI

Konuşmaların ardından dua eşliğinde sokağın açılış kurdelesi kesildi. Program esnafın ikramları ve canlı müzik ile devam etti. Vali Zorluoğlu program sonrası kafeleri ziyaret ederek vatandaşlar ve esnafla sohbet etti. Programa; Vali Yardımcıları Sinan Aslan, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Başsavcı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum kuruluş temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: TE Bilisim