Vali İbrahim Taşyapan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve milli eğitim müdürleriyle, Van’daki Milli Eğitim yatırımları ve ilimizin akademik başarı durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

 

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda, vali yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Özkan’ın yanı sıra, ilçe kaymakamları, İl Mili Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Taşyapan, 2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin başlamasıyla hem değerlendirmelerde bulunmak hem de eğitim yatırımlarını görüşmek üzere toplandıklarını söyledi.

 

Daha önce de milli eğitim konusunda çeşitli vesilelerle toplantılar yapıldığını kaydeden Vali Taşyapan, aradan geçen zamanda mülki amir ve milli eğitim personeli anlamında değişiklikler yaşandığını belirterek, “Geçen zamanda idarecilerimizde değişikler oldu. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) konusunda başarımız arttı ancak yeterli değil. Öğretmen konusunda bakanlığımızdan hayli destek aldık. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yaşanan süreç dolayısıyla personel anlamında sıkıntılar oldu. Bu yılki eğitim öğretime bu konular etki etti denebilir” diye konuştu.

 

Akademik başarının artırılmasının, takiple ve konunun üzerinde önemle durmakla olacağına dikkat çeken Vali Taşyapan şöyle devam etti: “Mevcut şartlarda da başarıyı artırmak mümkün. Hem okul idarecileri hem öğretmenlerin motivasyonunu yüksek tutarak başarı artırılabilir. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tekli eğitime geçme hedefi koydu. Bu hedef doğrultusunda ilimizde fiziki alt yapıya ihtiyaç var. Yapılacak okulların arsa problemini çözmek ve okul yapımına uygun yerler için hızlı bir çalışma yapılması gerekiyor. İlimizin eğitim yatırımları ve yenilenecek okullarla ilgili detaylı çalışmaya ihtiyacı var. Öte yandan sözleşmeli öğretmen atamaları bizim için önemli bir konuydu. Bu atamaların da gerçekleşmiş olması eğitim kadromuza katkı sağladı.”

 

Değerlendirme toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’in, Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü ARGE Birimince hazırlanan; milli eğitim yatırımları, il merkezi ve ilçelerdeki eğitim kadrosu, öğrenci ve dersliklerin detaylı analizleriyle, TEOG ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) verilerinin aktarıldığı sunumlarla devam etti. Sunumlar sırasında zaman zaman söz alan ilçe kaymakamları da sorumluluk alanlarındaki okul yatırımları konusunda görüş bildirdi.

 

Toplantının kapanış konuşmasında, kaymakamlardan ve milli eğitim personelinden, okulları daha yakından takip etmelerini isteyen Vali Taşyapan, idareci, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutmak adına çalışmalar yürütülmesini, önceliğin eğitim öğretime verilmesini yan unsurların ise ikinci planda değerlendirilmesini talep etti. Son olarak yatılı okullarda eğitim öğretim gören çocukların ailelerinden kendilerine emanet oluğunu hatırlatan Vali İbrahim Taşyapan, buralarda da gerekli denetimlerin aksaklığa meydan verilmeden sürdürülmesi talimatı verdi.

Editör: TE Bilisim