ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL / ANTALYA - Beşiktaş’ın ‘Come To Beşiktaş’ sloganı ile başlattığı kampanya ligin ikinci yarısı için Vanspor’u uyarlandı. Yeni yönetim takımı devralır almaz Feyyaz Uçar’ı alarak heyecan yarattı. Bir efsaneyi ve gol kralını transfer eden takım taraftarı ‘Come To Beşiktaş’ diyerek Gökçek Vederson gibi isimleri de takıma davet etti. 4 isimle yollarını ayıran takım 4 futbolcuya da imza attırırken gözler 2. Yarının ilk maçına çevrildi.

 

TFF 3. Lig 2. Grup’ta iyi başladığı ligi ilk yarının sonunda 12’inci sıraya kadar gerileyerek bitiren Vanspor’da yeni yönetim ve yeni ekiple birlikte umutlar yeniden yeşerdi. Son 5 maçta 3 mağlubiyet 1 beraberlik 1 galibiyet ile dibe vuran takım önce işadamlarından oluşan bir yönetime emanet edildi ardından da Beşiktaş’ın efsanesi Feyyaz Uçar’a teslim edildi. Türkiye’de de ses getiren bir transfer olan ve günlerce konuşulan Uçar’ın Van gelmesi takımda da heyecan yaratırken ikinci bomba ise yine Süper Lig’in gol kralı Gökhan Ünal’ın takıma katılması oldu. Yeni yönetim, teknik heyet ve futbolcularla birlikte Antalya’da kampı sürdüren Vanspor’la ilgili tüm gelişmeleri Şehrivan, Antalya’da yerinde takip etti. Gökçek Vederson’un takıma transferi, gelenler, gidenler, yönetimin hedefleri ve Vanspor’un geleceği ile ilgili tüm gelişmeleri Antalya’da takip eden Şehrivan, bu Cumartesi Ankara Demirspor maçıyla ikinci yarıya başlayacak olan Vanspor’daki son durumu takımın birinci isimlerinden dinledi.

 

ANTALYA’DA NELER OLDU NELER…

Van Büyükşehir Belediyespor’un Antalya’daki devre arası kampı devam ediyor. Bugün günü çift antrenman ile tamamlayacak olan takımda hedefler büyük. Şampiyonluk isteyen ve bu kapsamda çalışan yöneticiler, “Gücümüz yettiğinde gerekirse Fenerbahçe’den futbolcu alır” mesajını veriyor. Şu ana kadar aralarında bir dönemlerde Süper Lig’de gol kralı olmuş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi önemli takımlarda forma giymiş Gökhan Ünal ile anlaşıldı. İsmin son günlerde sürekli Van Büyükşehir Belediyesporla anılan Gökçek Wederson transferi ise henüz netleşmedi. Ancak Wederson konusunda ne yapılacağı ise haberimizde yer alıyor. Takımın başına getirilen hoca ise hem Van’ı çok seviyor hem de başarılı olmak için çalışıyor. Antalya’da kabaran Vanlı’lık ruhu ise takıma öz güven aşılıyor. Van Büyükşehir Belediyesporu otelde ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu’da önemli mesajlar verdi. İşte Antalya’daki tüm notlar...

 

ANKARA’DA HEDEF GALİBİYET

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor kamp çalışmaları kapsamında antrenmanlarına devam ediyor. Cumartesi günü Ankara Demirspor ile deplasmanda karşılaşacak Van Büyükşehir Belediyespor, lige kazanarak dönmek istiyor. Mutlak galibiyet parolası ile maça çıkacak olan Van Büyükşehir Belediyespor, Ankara maçı ile galibiyet serisi başlatmak istiyor.

 

YENİ HOCA BEŞİKTAŞ EFSANESİ

Yapılan yönetim değişikliğinin ardından göreve getirilen yeni yönetim ilk olarak önemli bir işe imza attı ve teknik direktörlük için Beşiktaş’ın efsane ismi, milli futbolcu Feyyaz Uçar ile anlaşma yapıldı. Cuma günü İstanbul’dan, Antalya’ya gelen Uçar kulüp ile anlaşma sağladı ve ilk gün takımın başına geçti. Yönetim ve futbolcuların bir araya geldiği toplantıya katılan Uçar ilk olarak futbolcularla tanıştı. Uçar ardından 20 kişilik futbolcu grubuyla ilk antrenmanına çıktı.

 

TAKIM TOPARLANIYOR

Devre arasında yapılan gerek yönetim gerekse hoca değişikliğiyle takıma yeni ruh geldi. Hoca başta olmak üzere yönetim kademesinde yer alan tüm isimler takımın yeniden ayağa kalkması ve sezona iyi başlaması için büyük mücadele veriyor. Yeniden canlanan takımda ligin ilk haftalarında kaybedilen özgüven de yeniden kazanıyor. Ankara Demirspor maçına kadar iyice oturması beklenen takım Ankara’dan puan ya da puanlarla dönmek istiyor.

 

YENİTÜRK: AMACIMIZA ULAŞACAĞIZ

Sabah saatlerinde takımın başında yer alan Feyyaz Uçar ve kulüp yönetimi basın karşısına çıktı. Antalya’da takımın kampta olduğu otelde basına açıklaması yapan yetkililer önemli mesajlar verdi. Toplantıda ilk olarak konuşan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, sezon sonu ligi şampiyonlukla tamamlamak istediklerini söyledi. Yenitürk şunları söyledi: “Futbola sevda ile başladık. Van Büyükşehir Belediyespor'a katılmamızın en büyük nedeni sevgiden geliyor. İnşallah bu sevgimiz devam eder. Öncellikle bize bu bayrağı bizlere emanet eden sayın valimize, Büyükşehir Belediyemize, kaymakamlarımıza, bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Feyyaz Uçar gibi önemli bir teknik direktörü Van'a getirmek için büyük çaba sarf ettik. Takımımızın başına geçmesi bizi onure etti. Van Büyükşehir Belediyespor, hedeflerine ulaşacak. Bizim ilk hedeflerimize ulaşmada hocamız bize yol gösterecek. Hocamızın doğru hedefleriyle amacımıza ulaşacağız. İlimize sevinç yaşatmak istiyoruz.”

 

"BAŞARILI BİR SÜREÇ OLACAK"

Her zaman göreve hazır olduklarını ifade eden Yenitürk, “Tabi teklif geldiği zaman sağ olsun sayın valimiz, genel sekreterimiz yönetime karışmayacaklarını, yönetimi benim oluşturmamı istedi. Bizde hemen harekete geçerek, yönetimimi oluşturmaya başladık. Yönetimimizde yer alan hiçbir arkadaşımız düşüneyim demedi. Söz konusu Van Büyükşehir Belediyespor ise sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. 24 saat içinde ekibimizi kurduk. İnşallah bundan sonrası çok kolay ve başarılı bir süreç olacak." Dedi.

 

HOCA NE İSTERSE O OLACAK

Transferde hoca doğrultusunda yollarına devam edeceklerini söyleyen Yenitürk şöyle devam etti: "Hocamızın ihtiyaç duyduğu mevkilerde transfer yapacağız. Serdar Cansu, Gökhan Çakır, Gökhan Ünal ve Cemal Doğu'yu kadromuza kattık. Tabi bundan sonra hocamızın göreceği eksikliklerle transfere devam edeceğiz. Önceliğimiz takıma katkısı olabilecek futbolcularla anlaşmaktır. Her futbolcuyu getirme imkanımız vardır. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hocamızın bu konuda hiçbir endişesi olmasın.”

 

YENİTÜRK: GEREKİRSE FENERBAHÇE’DEN OYUNCU ALACAĞIZ

“Başaramayacağımız bir şey yoktur” diyen Yenitürk transferler için, “Bize Fenerbahçe, Beşiktaş'tan futbolcu alınması gerek diyorsa, alırız. Biz buna da varız. Yeter ki başarılı olalım. Hedefimize ulaşmak için hazırız. Van'ımızın emrindeyiz. Hepimiz birlikte hareket edeceğiz. Güçlü olacağız. Birlik içinde hareket edeceğiz. Ankara Demirspor maçında Vanlılar Vakfı Başkanı olarak Ankara'ya gider gitmez ilk işimiz SMS yoluyla Vanlıları, arkadaşlarımızı maça davet edeceğiz. Stadyumu Van Büyükşehir Belediyespor'un atkıları ve bayraklarıyla süsleyeceğiz. Ankara'da takımımıza iyi bir moral vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

UÇAR: VAN YILLARDIR KALBİMDE

Ardından konuşan Teknik Direktör Feyyaz Uçar ise Van Büyükşehir Belediyesporun bu ligin takımı olmadığını söyledi. Uçar şunları söyledi: "Vanspor-Beşiktaş maçına geldiğimizde yolun iki tarafında Beşiktaş bayrakları, inanılmaz bir Beşiktaş sevgisi vardı. Van halkının futbola olan sevgisini gördüm orada, hayatım boyunca unutmayacağım. Yıllardır Van aklımda ve kalbimdedir. Van ile ilgili birkaç anıma değinmek istiyorum. Geçmişte Sinan Engin saçları dökülmesin diye Van Gölü'nde yıkanıyordu.”

 

“VAN DEYİNCE AKLIMA SÜPER LİG GELİYOR”

Uçar Van’da ilk kez karşılaştığı ve hiçbir zaman unutmadığı anısını da paylaştı. Uçar, “Biz o dönem otelde kaldığımız zaman bile otelin dışında Van taraftarı, Vanspor severler gece sabaha kadar nöbet tuttular. Onu hiç unutmuyorum. Normalde hiç alışık olmadığımız bir şeydir. Vanlılar bizi o zaman muhteşem bir şekilde karşılamıştılar ama otelin önünde sabahlamayı da ilk defa Van'da gördük. Son maçlara doğru hedefimize yaklaşırsak taraftarlarımızı otelin etrafında bekleyeceğiz. Van deyince aklıma Süper Lig takımı geliyor. Van, şehir, kültür ve potansiyel olarak bu ligin takımı değil, Allah'ın izniyle bu sezon bir adım atarak, yavaş yavaş Van Büyükşehir Belediyespor'u layık olduğu yere taşıyacağız.” Dedi.

 

UÇAR: DOĞRU DÜŞÜNEN BİR YÖNETİM VAR

Kulübün Kulüp yönetimine övgüler yağdıran Uçar şöyle devam etti: "Çok doğru düşünen bir yönetim görüyorum. Çok akıllıca iddialı olduğu halde mütevazi davranıp, güzle şeyler söyleyen başkanımız ve yönetim kurulu var. İnşallah hep birlikte güzel günler yaşayacağız. Şuana kadar yapılan transferler bilgim dışıdır ama kabulümdür. Neticede bunlar söz alınıp imzalanmış transferlerdir. Başkanımız ihtiyaç halinde bize birkaç jest daha yapacak. Şuan kadromda biraz eksiklerim var. Oyuncu alınmadan oyuncuların gönderilmesi idman kalitesini düşürmüş durumdadır. Ama başkanımla inşallah bu sıkıntıları aşacağız."

 

"ANKARA’DA SERİYİ BAŞLATMAK İSTİYORUZ"

Hafta sonu oynanacak maç hakkında da konuşan Uçar, "Ankara Demirspor maçını keşke transferlerimin hepsini tamamladıktan sonra oynasaydım. Ankara Demirspor maçında bu konuda çok zorlanacağız. Çok fazla vaktimiz kalmadı. Elimizden geleni yapacağız. Ligin ilk maçı çok önemlidir. Bundan sonra içerde ve dışarıda rakip kim olursa olsun biz kazanmak için çıkacağız. Çünkü şampiyonluk yolunda fazla kredimiz yok ama Ankara Demirspor maçı da üç puanlık bir maçtır. Bu maçı kazanıp, diğer maçları kaybedersek, bunun bir anlamı olmaz. İlk üç veya dört haftalık bir galibiyet serisi yakalarsak, fikstürdeki yerimiz bir anda değişecek. Gönül ister ki bu seriye Ankara Demirspor maçıyla başlayalım. Yukarıdaki takımların güçlü olması beni korkutmuyor aksine güçlendiriyor. İlk yarıda bir takım talihsizlikler yaşanmış ama hep birlikte hepsini aşacağız." İfadelerine yer verdi.

 

GÖKÇENAY: HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ

Van'ı futbol konusunda iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını söyleyen Kulüp As Başkanı Bedrettin Gökçenay da şunları söyledi: "Allah'ın izniyle başta sayın valimiz, Büyükşehir Belediyesi genel sekreterimiz, Van halkımız, yönetim kurulumuz ve taraftarlarımızla birlikte hedefimize ulaşacağız. Van Büyükşehir Belediyespor için gövdemizi taşın altına koyduk. Maddi ve manevi olarak her zaman Van Büyükşehir Belediyespor'un yanındayız. Elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Birliği, beraberliği, kardeşliği, barışı sağlayacağımıza inancımız tamdır. Van statları doldurmaya, spora susamış bir şehirdir. Feyyaz Uçar hocamızda parayı bir kenara bırakarak, Van için varım dedi. Elinden geleni yapmak için söz verdi. Bizde yönetim olarak her zaman hocamızın yanında olacağız. İnanıyoruz ki arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimize ulaşacağız."

 

KAPLAN: BAŞARIYA TAŞIYACAĞIZ

Kulüp yöneticisi Senar Kaplan ise, Teknik Direktör Feyyaz Uçar ve eski gol kralı Gökhan Ünal'ın Van Büyükşehir Belediyespor'a katkı sunacağını ifade etti. Kaplan, "Van futboluna değer katmak ve üst liglerde ilimizin adını duyurmak için bu oluşumun içinde yer aldık. Şehir ile bütünleşip, birlik beraberlik içinde Van Büyükşehir Belediyespor'u başarıya taşıyacağız.” Diye konuştu.

 

KARALOĞLU’NDAN VEFA ZİYARETİ

Van’da da Valilik görevi yapan ve deprem döneminde önemli işlere imza atanan Münir Karaloğlu, Antalya’da Van Büyükşehir Belediyespor’u ziyaret etti. Vefa örneği göstererek bir otelde kulüp yetkilileri ile bir araya gelen Karaoğlu, Vanspor’a başarı diledi. Antalya'da kamp çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyespor'u, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ziyaret etti. Kulüp As Başkanı Bedrettin Gökçenay, Teknik Direktör Feyyaz Uçar ve kulüp yöneticileri tarafından kamp yapılan otelde karşılanan Vali Karaloğlu, Van Büyükşehir Belediyespor'a başarı diledi.

 

“İNŞALLAH BU SENE BAŞARI GELİR”

Karaloğlu şu ifadelere yer verdi: "Van şehri futbol geçmişi olan ve futbolu bilen bir şehir. Vanspor’un geçmişteki başarıları da ortada. İnşallah yeni yönetim, yeni hoca ve güçlendirilmiş takımla Van Büyükşehir Belediyespor üst liglere yeniden geri döner diye temenni ediyorum. Feyyaz hoca hem Türkiye’de futbol oynadığı dönemde hem de hocalığı ve kişiliğiyle hepimizin takdir ettiği bir isim. İyi bir yönetim oluşturulmuş gördüğüm kadarıyla. İnşallah bu sene başarı gelir. Van’ın futbol takımının üst liglerde hatta süper ligde olması sadece Van’da yaşayanlar için değil Türkiye’de yaşayan herkes için güzellik olur. "

 

KARALOĞLU: VANSPOR ÖNEMLİ BİR TAKIM

Karaloğlu son olarak, "Ülkenin en doğusunda, bir serhat şehrinden yer alan bir futbol kulübünün üst ligde olmasını herkes ister. Vanspor süper ligdeyken herkesin zaten sempatisini kazanmış bir takımdı. İnşallah eski günlerine döner diye temenni ediyorum. Yönetim ve hocamıza başarılar dilerim." Dedi.

 

WEDERSON GELİYOR MU?

Antalya kampında en çok konuşulan ve ön plana çıkan konu transfer oldu. Her alanda ver herkesin konuştuğu transferle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Gökhan Ünal ile önemli bir transfere imza atan kulüp için en fazla ismi geçen bir diğer isim ise yine Fenerbahçe’de yıllarca futbol oynamış ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Gökçek Vederson oldu. Vanlıların sosyal medya da sürekli dile getirdiği transfer yapılır mı? Bunu zaman gösterecek. Öte yandan o transferle ilgili Vanlılar takıma gelip gelmeyeceğini twitter üzerinden Vederson’a sordu, Vederson ise “Başkana sor” cevabı verdi. Vanlıların Vederson için bu yıl Beşiktaş’ın kullandığı ‘Come To Beşiktaş’ sloganıla benzer bir şekilde “Come To Vanspor” dedi. Bu yorumlar büyük beğeni alırken, başkan ise Vederson sorularını cevapsız bıraktı.

 

KİMLER GİTTİ

Önceki yönetim yeni yönetimi belirlemeden birçok ismi takımdan gönderdi. 3. ve 2. Liglerde gol kralı olmuş olan Mehmet Fuat Gölbaşı, başta olmak üzere 4 oyuncu takımdan gönderildi. İşte takımdan gönderilenler: Mehmet Fuat Gölbaşı, Volkan Pala, İsmail Erdoğan ve Zafer Özden takımdan gönderildi.

 

KİMLER GELDİ

Gönderilen 4 oyuncunun ardından yeni transferler yapıldı. Başta Fenerbahçe, Trabzonspor ve birçok önemli takımda forma giymiş olan Gökhan Ünal olmak üzere önemli transferler yapıldı. İşte takıma yeni katılanlar: Gökhan Ünal, Cemal Doğu, Gökhan Çakır ve Serdar Cansu takıma katıldı.

Editör: TE Bilisim