Van’da 2011 yılındaki depremle birlikte yeni yerinde hizmet vermeye başlayan S.B.Ü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi dev bir kompleks olma yolunda ilerliyor. İlk olarak Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi unvanıyla Devlet Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmete başlayan hastaneye daha sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi eklenmişti. Temelleri atılır atılmaz 4 ayrı hastane olarak tasarlanan alanda hedeflenen 2 hastane hayata geçirilirken kalan ikisi için de gözler Sağlık Bakanlığı’nın hamlesine çevrilmişti. Yeni hastanelerin inşası beklenirken de önceki dönem sağlık bakanı Recep Akdağ Temmuz 2017’deki Van ziyaretinde Van’a Şehir Hastanesi sözü vermişti. O gün Van’da bir toplantıda: “Van’daki külliyemizin bütün fonksiyonlarıyla ismi Van şehir hastaneleridir. Bunu da burada ilan ediyorum. Artık Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini kullanmıyoruz. Van Şehir Hastanesi ismini kullanıyoruz.” Demişti. Buna rağmen hastanede değişiklik olmazken hastane daha sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi kapsamına alınmış ve aynı isimle devam etmişti. Şehir Hastanesi bekleyişi sürerken bayram nedeniyle Van’a gelen yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan diğer iki hastanenin de müjdesi geldi. Koca aynı alandaki kompleksin devamı olan hastanelerin de Van için projelendirildiğini söyledi.

 

Van’da Ak Parti’nin bu Kurban Bayramı’ndaki konuğu Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Bayramın 3’üncü gününde düzenlenen Ak Parti Bayramlaşma törenine katılmak üzere Van’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılara değinerek, “Bu durumu bir fırsata çevirerek israftan kaçınıp kendi üretimimiz yapmak istiyoruz. Tıbbi cihaz, ilaç ve aşı konusunda dışa bağımlılığımızı azaltacak projelerimizi hayata geçirmekte kararlıyız” dedi.

 

VAN’IN BAYRAMI MİSAFİRİ BAKANDI

 

Kentteki bayramlaşma törenine katılmak üzere Van’a gelen Bakan Fahrettin Koca, AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaştıktan sonra bir konuşma yapan Koca, Van’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koca, “Vatanımızın bu müstesna şehrini şu mübarek bayram günlerinde ziyaret etmenin, Vanlı kardeşlerimle kucaklaşmanın saadetini yaşıyorum. İçinde bulunduğumuz bu bayram günleri; ülkemiz ve İslam alemi için mutluluk ve huzur kaynağı olmalıdır. Bu vesileyle tüm aziz milletimin ve Vanlı kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum. Bu arada vefat eden 5 kardeşimiz için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralanan kardeşlerimiz için de acil şifa temennisinde bulunuyorum” dedi.

 

GÜÇLÜ BİRLİK VURGUSU YAPTI!

 

“Bu coğrafya, Kudüs fatihi Selahaddin Eyyübi’yi yetiştirmiş bir iklime sahiptir”

 

Ülkemize yönelik saldırıları bir fırsat olarak değerlendiren Bakan Koca, “Ülkemize karşı yapılan saldırıları hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Bu durumu hep birlikte kenetlenip daha güçlü hale gelmemiz için bir fırsat olarak görüyorum. İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı’nın bugünlerde daha çok ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ruhunun pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu coğrafya, ömrünü İslam dünyasını birleştirmeye, imar etmeye ve korumaya adamış olan Kudüs fatihi Selahaddin Eyyübi’yi yetiştirmiş bir iklime sahiptir.”

 

BÖLGENİN ÖNDE GELEN İSİMLERİNİ ZİKRETTİ

 

Bu bölgelerdeki medreselerde Ahmed-i Hani’yi, Molla Ahmed-i Ceziri’yi okuyup hazmeden herkes insan ve vatan sevgisiyle yoğrulmuştur. Sevgiyi, aşkı, insanı ve insan ilişkilerini irfani bir bakış açısıyla ele alan bu toprakları kaleminin mürekkebiyle sulayan Ahmed-i Hani, aynı coğrafyada ve aynı kültür dairesinde yaşayanların birliğini ve ortaklığını savunan bir bakışı ortaya koymuştur. Son dönemde sudan bahanelerle ülkemize ve bölgemize yöneltilen saldırıları göğüsleyebilecek bir kültür ortamına sahibiz. Ortak tarihimiz, ortak kültürümüz ve ortak inancımız bunun için bize büyük güç katmaktadır” diye konuştu.

 

SAĞLIKTA DA DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRME SEFERBERLİĞİ

 

Dışa bağımlılığı azaltacak projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Koca, “Bugünlerde maruz kaldığımız ekonomik saldırıları hep birlikte müşahade ediyoruz. Bu durumu bir fırsata çevirerek israftan kaçınıp kendi üretimimiz yapmak istiyoruz. Tıbbi cihaz, ilaç ve aşı konusunda dışa bağımlılığımızı azaltacak projelerimizi hayata geçirmekte kararlıyız. Geçmiş dönemlerdeki AK Parti hükümetlerinin gerçekleştirdiği ‘Sağlıkta Dönüşüm’ reformunu daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Hekim ve hasta güvenliğini sağlamak öncelikli hedefimiz olacaktır.”

 

VAN’IN 2 YENİ HASTANESİ GELİYOR!

 

“Türkiye genelinde 7 bölgede kurulacak olan fizik tedavi ve rehabilitasyon, yüksek güvenirlikli adli psikiyatri hastane komplekslerinden biri, toplam 450 yatak kapasiteli olarak Van ilimizde projelendirilmiştir. Üniversite, eğitim ve araştırma ile devlet hastaneleri arasında önümüzdeki dönemde daha fazla işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle tıbbi hizmetler açısında mükemmeliyet merkezleri oluşturarak, Van ilimizi kaliteli hizmetin sunulduğu bölgenin bir sağlık üssü yapmak istiyoruz. İdrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı’nın vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

HASTALARI DA ZİYARET ETTİ

 

AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından Bakan Koca Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Burada sağlık heyetiyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Koca, hastane yatan hastaları da ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Burada hastane yönetiminden yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Koca, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresine katılmak üzere Ankara'ya giderken kaza yapan kadın kolları üyelerinin bulunduğu otobüsün sürücüsü Mecit Kerpiç'i ziyaret etti. Doktorlardan Kerpiç'in durumu hakkında bilgi alan Koca, hastanede yatan diğer hastaları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, bayramlarını kutladı. (Şehrivan-İHA)

Editör: TE Bilisim