Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, bu yıl içerisinde Güzeldere ve Karapet tünellerinin tamamlanacağını söyledi. 


Ulaştırma sektörüne ait 35 proje bulunduğunu belirten Gülhaş, “Projelerimizin toplam bedeli 1 milyar 992 milyon TL’dir. Van ilimizde toplam bin 121 kilometre karayolu bulunmaktadır. Cumhuriyet tarihi boyunca ilimizde yapılan toplam bölünmüş yolun son üç yılda 13 katı yol yapılmıştır. Güzeldere tüneli Başkale bağlantısı toplam 55 kilometrelik bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir. Bu sayede 2 bin 230 rakımlı Güzeldere Geçidi yapılacak olan tünelle 3 kilometreye kadar düşecektir. Halk arasında ‘32 viraj’ olarak da bilinen alanda özellikle kış aylarında ölümlü trafik kazaları yaşanmaktadır. İnşallah bu tünel çalışmamızın tamamlanmasıyla hem bu kazaların önüne geçilmiş olacak hem de daha konforlu bir yolumuzu tamamlayarak halkımızın hizmetine sokmuş olacağız” dedi.
Van-Özalp-Saray Kapıköy yolunun da bitme aşamasında olduğunu ifade eden Gülhaş, “Bu aksımızın uzunluğu 102 kilometredir. Bunun 99 kilometresi daha önce tamamlanmıştı. Geriye kalan 3 kilometrelik kısmı ise önümüzdeki ayın sonu itibarıyla iki köprüyle birlikte tamamlanarak trafiğe açılacaktır. Bunun yanı sıra Van-Bahçesaray yolunda çalışmaları devam eden Karapet kar tünellerini de bu yıl tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim