Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, Van’da yapılacak olan önemli projelerden bahsederek, 2016 yılında birçok çalışmalarının tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

 

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, birçok önemli projelerinin bulunduğunu belirtti. 2016 yılında hedeflenen projelerin hayata geçeceğini anlatan Gülhaş, “Yeni Bölge Yerleşim Yeri Köprülü Kavşağımız, bağlantı yolları ile beraber bin 300 metre uzunluğundaki projemiz 2016 yılında tamamlanarak hizmete açılmayı hedeflemekteyiz. Öte yandan 60 metre uzunluğundaki Erciş Sanayi Köprülü kavşağımızın yapım çalışmalarına da başlanılmış durumda ve 2016 yılında tamamlanarak, hizmete açacığız” dedi.

 

Kapıköy Hoy -Tebriz Gürbulak yolu ile de ilgili açıklamalarda bulunan Gülhaş, “Kapıköy - İran Hoy şehri Gürbulak-Tebriz ayrımının toplam uzunluğu 96 kilometredir. Bunun 50 kilometresinin geometrik ve fiziki standartları oldukça düşüktür. Genişliği yer yer 5-6 metreyi bulan önceki yıllarda tek kat bitümlü sıcak karışım binder tabakası ile kaplanmış düşük standartlı bir yol konumundadır. Yolun bir tarafı demir yolu diğer tarafı ise nehir yatağıdır. İki noktada tünel ve bir adet viyadük öngörülmekte olup toplam 96 kilometrelik yolun yaklaşık maliyeti 312 milyon dolar olarak öngörülmektedir. Yapılması istenilen Van-Çatak-Şırnak-Habur Sınır Kapısı yolunun uzunluğu ise 305 kilometredir. Bölge müdürlüğümüz sınırları dahilinde kalan 145 kilometrelik kesimin 15 kilometresi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol, 20 kilometresi sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. 'Beğendik-Pervari' ayrımından itibaren ihalesi yapılan 9. bölge sınırına doğru 26 kilometrelik kesimin, kamulaştırma problemi çözülen 10 kilometresinde toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları devam etmektedir. 'Gevaş-Güzelsu' ayrımı-Beğendik ayrımına kadar olan 83 kilometrelik kesimin de proje çalışmaları devam etmektedir. Proje kapsamında 10 adet tünel ve 5 adet köprü yapılması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Turan Gülhaş, Şırnak- Van yolunun 9. Bölge Müdürlüğü sınırlarında kalan uzunluğu 66 kilometre olduğunu 25 kilometrelik kesimin Şırnak Valiliğince, 41 kilometrelik kesimin ise genel müdürlükçe ihale edilerek çalışmalara başlandığını kaydetti. Gülhaş, “Ayrıca Van ilinin Habur Sınır Kapısı’na Bitlis ili üzerinden bağlantısını sağlayan mevcut yol 436 kilometredir. Ulaşımı Van-Çatak-Şırnak üzerinden sağlayacak olan yolun uzunluğu 305 kilometredir. Yolun bitirilmesi halinde Van- Şırnak-Habur yolunda 131 kilometrelik kısalma sağlanacaktır” dedi. 

Editör: TE Bilisim