Yaklaşık üç yıldır çözüm bekleyen Yeni Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi (SS Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi)’nin arsa sorunu ile ilgili beklenen müjde geldi. Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk’ün girişimleri sonucunda Başbakanlık’tan onay alınarak çözülen sorunlar birlikte büyük bir esnafın merakla beklediği haber gelmiş oldu. Topraktaş Mahallesinde bulunan 300 bin metrekarelik alan üzerine yaklaşık 450-500 işyeri yapılması planlanıyor.

 

MÜJDE KAYATÜRK’TEN GELDİ

Van’da Mobilyacılar Sitesi için birkaç yıldır verilen uğraşlar sonuç verdi. Ak Parti Van milletvekili Burhan Kayatürk, esnafın beklediği haberi; “Van Yeni Mobilyacılar Sitesi için talep ettiğimiz 300.000 metrekarelik alan Başbakanlıktan onaylandı! Vanımıza hayırlı olsun.” Diyerek paylaştı. Konu ile ilgili müjdeyi sosyal medya hesabından paylaşan Kayatürk, bunun ardından konuyla ilgili olarak: “Bahsi geçen alana 450-500 işyeri ile eğitim ve spor alanları, sağlık merkezi, ibadethane, sosyal-kültürel tesisler, park ve bahçeler ile kamu hizmet binaları inşa edilecek. Burayı günlük ortalama 1.500 – 2.000 kişi ziyaret edecek. Bu proje kentimize ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda katma değer kazandıracaktır. Şehrimizin önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorunu binlerce kişinin istihdamı ile büyük ölçüde azaltacaktır. Van milletvekilleri olarak gecemizi gündüzümüze katarak yeni projeler üretmeye, mevcut projeleri tamamlamaya gayret etmekteyiz. Projenin bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

 

ÜRETİCİ MUTLU!

Yeni Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi Kooperatif Başkanı Mazhar Sarıkaya ise, “Bu proje Van’a büyük bir katma değer sağlayacaktır. Bununla birlikte imalat sürecinde ilimize has bir mobilya markası üretilecektir. Mevcut site yeniden modern bir şekilde dizayn edilerek mobilya satış mağazaları olarak kullanılacak. Merkezde bulunan tüm mobilyacıları da buraya davet edeceğiz. İlimize büyük bir mobilyacılar kompleksi kazandıracağız. Bu projede emeği geçen başta eski bakanımız milletvekilimiz Beşir Atalay ve milletvekilimiz Burhan Kayatürk olmak üzere, Van Valimiz İbrahim Taşyapan’a, Bakan yardımcımız Fatih Çiftçi’ye, katkısı bulunan belediyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim