ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL - 24 Haziran tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminin yankıları sürmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 52 civarında bir oy ile Türkiye’nin ilk başkanı seçildiği AK Parti’nin ise yüzde 42’lerde kalarak mecliste çoğunluk olmayı kaybettiği seçim de gündemi meşgul ediyor. Bu anlamda kentin de gündemini meşgul eden seçimlerle ilgili en çok konuşulan konulardan birisi de HDP’nin ve AK Parti’nin oyları... HDP’nin oy sayısını koruduğu ama 5 puan civarında bir puan kaybettiği, Ak Parti’nin ise Cumhur İttifakı ile birlikte oyunu yüzde 1,1 civarında oy sayısını ise 14 bin civarında artırdığı kentte iki partinin durumu çokça konuşuluyor. AK Parti vekil sayısını 3’e çıkarmasına rağmen 13 ilçede HDP’nin kazanması olası bir yerel seçim için tedirginlik oluştururken bir taraftan da 3 vekil ile temsiliyetin başarı olduğu konuşuluyor. İl teşkilatının bu anlamdaki seçim yorumu merak edilirken ilk kapsamlı açıklama başkan Kayhan Türkmenoğlu ve vekillerden geldi. AK Partili isimlerden hem seçim gecesi hemen ertesinde kutlama yaparak kutladığı seçim sonuçları için kapsamlı bir yorum gelmezken açıklamalar genelde seçim sürecince yapılan çalışmalar üzerine oldu. Yeni seçilen 3 vekil de yeni döneme dair görüş paylaştı. Ak Parti’nin 3’üncü sıradan seçilen milletvekili Abdulahat Arvas ise “8-0 bekliyorduk.” Şeklinde sözler paylaştı.

 

Ak Parti Van İl Başkanlığı 24 Haziran seçimleri sonrası seçim değerlendirmesi yaptı. İl Başkanlığı binasında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 24 Haziran seçimlerini tüm hatlarıyla değerlendirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Açıklamasında sürekli seçimde yoğun çalışma yaptıklarını söyleyen Türkmenoğlu, seçimin tüm analizini ve çalışmaları anlattı. Konuşmalarda başarı ya da başarısızlık konusuna çok değinilmemesi dikkat çekti.

 

TÜRKMENOĞLU: KOLLARI SIVADIK

 

Değerlendirme toplantısında ilk olarak konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu şunları söyledi: “Malumuz Ak Parti teşkilatı olarak 8 Nisan’da büyük bir kongre gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle bir kan değişimi neticesinde Van halkının teveccühüyle kongremizi yaptık. Kongremizin hemen ardından 1 hafta sonra yönetim kurulumuzun ilk toplantısında, tarihi bir seçimin kararını aldık. Başkanlık ve 27. Dönem milletvekilliği seçimi kararı alındı. Yeni bir teşkilatın hızlı bir şekilde organize olması gerektiği için, bizde kurumsal bir şekilde 24 Haziran seçimleri için kolları sıvadık.”

 

BİN 600 KİŞİ SANDIĞA GİTTİ

 

Türkmenoğlu, “Hemen Genel Merkezimizin bilgileri doğrultusunda seçim kurullarımızı oluşturduk. Ardından adaylık süreci başladı. Bir taraftan Başkanlık süreci, diğer taraftan milletvekili seçimleri için süreç hızlı bir şekilde başladı. O süreç 5 Nisan’da il başkanlıklarının fikirlerinin alınması için bir okulumuzun spor salonumuzda 169 milletvekili aday adayımız için bin 600 kişi sandığa gitti. Demokratik bir seçim için 169 aday adayımız için objektif bir temayül yoklaması gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.

 

“OBJEKTİF BİR TEMAYÜL OLDU”

 

Yapılan temayül yoklaması hakkında da bilgiler veren Türkmenoğlu şöyle devan etti: “2002’den bu yana ben bu dava içinde yer alıyorum. O dönemde şimdiye kadar tüm seçimlerde yer aldım. 5 Mayıs’ta çok objektif bir temayül yoklaması yaptık. 169 aday adayımızla birlikte 8 ilçemizi, 2 günlük seçim maratonu ile çalışma yaptık. Bu da Van için tarihi bir adımdı. Herkes gönüllü bir şekilde bu maratonda çalıştı. Van’da çok stratejik alanlara, mahallelere gidip, seçim çalışması yaptık. Onlarla gurur duydum ve 169 arkadaşımıza teşekkür ediyorum.”

 

TÜRKMENOĞLU: 23 SEÇİM OFİSİ KURDUK

 

Seçim çalışmaları ve adaylık sürecini anlatan Türkmenoğlu, “Temayüllün ardından biz arkadaşları Ankara’ya yolcu etti. Arkadaşlarımız orada mülakatlara katıldı. Bu arada biz Seçim Koordinasyon Kurulumu kurduk ve Eyüp Acar kardeşimizin öncülüğünde çok yoğun, kurumsal, planlı ve programlı bir çalışma yaptık. Bu kapsamda 13 aracımızı giydirdik. Bunun dışında ayrıca partimizi, cumhurbaşkanımızı tanıtıcı materyallar yaptık. Tüm ilçe başkanlarımız bu kapsamda çalışmalara başladı. İl ve ilçelerde toplamda 23 seçim ofisi kurduk. Bu ofislerde bir heyecan, motivasyon ile partililerimiz çalıştı.” Dedi.

 

VANLILARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Türkmenoğlu konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: “Bu çalışmaların ardından Genel Merkezimiz tarafından 169 arkadaşımız arasında 8 adayımız seçildi. 169 aday adayımız bir birinden değerliydi. Biz her zaman bu arkadaşımızı aday adayı değil, her zaman aday olarak gördük. 8 adayımızla Ankara’da toplantımızı yaptık, 27 Mayıs günü seçim büromuzun açılışı için Van’a geldik. 10 bin kişi ile seçim büromuzun açılışını yaptık. O gün orada olan, olamayan tüm Vanlılara teşekkür ediyorum.”

 

“GELENEKSEL AK PARTİ İFTARINI YAPTIK”

 

“Sandık kurulumuzun çalışmalarımızı yaptık” diyerek konuşmasını sürdüren Türkmenoğlu, “Sandık kuruları bizim için her zaman değerlidir. Çalışmalar kapsamında Hukukçular Derneği (HUDER) 40 avukat arkadaşımızla birlikte sandık kurulumuzun eğitimleri yapıldı. Akabinde hızlı bir şekilde gençlik teşkilatımız seri bir şekilde 11 ayrı nokta seçim stantları kuruldu. 23 seçim ofisinin yanı sıra ayrıca 11 seçim stantları kuruldu ve burada halkımıza ulaşıldı. Ardından partimizin her yıl partimizin düzenlenen iftar programını düzenledik. Bu yıl bin 200 kişilik iftar programımıza 2 bin kişi katıldı ve soframıza bereket geldi. İftar sofrasına sığmayan arkadaşlarımız başka mekanlarda iftar açtı. Buraya katılan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

TÜRKMENOĞLU: SON BAŞBAKANIMIZI AĞIRLADIK

 

Türkmenoğlu konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Bir sonraki gün hızlı bir çalışma ile tüm teşkilat ve milletvekilli adaylarımızla birlikte yaptığımız çalışmalar kapsamında, Türkiye’nin son başbakanını Van’da ağırladık. 5 Haziran tarihinde başbakanımız Van’da, Vanlılarla buluştu. Bu buluşmada resmi kayıtlara 15 bin, bizim verilerimize göre ise 20 bin kişi bu buluşmaya katıldı. Bunun için Van halına ve camiaya teşekkür ediyorum. 27 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında tüm ilçeleri ziyaret ettik. Adeta ilçelerimize çıkarma yaparak buralarda yoğun gayret gösterdik. Bu çalışmalardan dolayı ben ilçe teşkilatlarıma teşekkür ediyorum. 6 Haziran ile 14 Haziran arasında ilk kez kümeleme sistemi ile seçim çalışması yaptık. Merkez ilçelerimiz tüm ekibiyle 1 hafta boyunca çalmadık kapı, girmedik sokak bırakmadı.”

 

ÇALIŞMA TEMPOSUNU ANLATTI

 

Ramazan ayı boyunca sahur saatlerine kadar çalıştıklarına işaret eden Türkmenoğlu, “Ardından Ramazan ayı içinde ilk kez adaylarımız kendi bölgelerinde etki alanlarında sabah 8-9’da başlayıp sahura kadar çalışma yaptı. Bayramın birinci günü yoğun bir katılımla 3 gün boyunca vatandaşımıza bayramlaştı. Bayram sonraki 3 günlük süreçte son kalan ve stratejik olan mahalle bayramlaşmaları yaptık. Hem mahalleliye dokunmak hem de bayramını kutlamak için yoğun bir mesai harcadık. Bu çalışmalarda yanımızda olanlara şükranlarımı sunuyorum. 2 tane seçilmiş belediye başkanlarımızın da kendi gayretleriyle yoğun bir çalışma sergiledi.” Diye belirtti.

 

“TARİHİ BİR MİTİNGE İMZA ATTIK”

 

“19 Haziran tarihinde, tarihi bir miting yaptık” ifadelerini kullanan Türkmenoğlu şöyle devam etti: “2002-2018 yılları arasında 16 yılda bugüne kadar hiçbir miting 50 bini görmemişti. Remi kayıtlara göre 35 bin, bizim kayıtlarımıza göre 50 bin kişi mitinge katıldı. Cadde ve sokaklar insan seliyle Cumhurbaşkanımızı karşıladık. Cumhurbaşkanımız Van’a geldiğinde son derece mutlu oldu. Ben buradan mitinge katılan tüm Vanlılara teşekkür ediyorum. Tarihin mitingin ardından 20-23 arasında tüm teşkilatlarımız ile saha çalışması yaptık. 23 seçim arifesi günü seçim yasakları başlayana kadar yoğun bir çalışma sergiledik. Hatta seçim gününden bir gün önce saat 16’da kentte 2 bin araçlık bir araç konvoyu yaptık. Bu çalışma ile bütün Van halkını selamladık.”

 

3 VEKİLE BAŞARI DİLEDİ

 

Türkmenoğlu son olarak, “Geçmişte yapılanlar malumunuz, unutulabilir. Şu 8 Nisan’da teşkilatımızla hemen bir seçime girdik. Bu seçimde büyük bir yoğunluk oldu. 24 Haziran’da mobilize ekip kurduk. Sandığa gidemeyenler için mobilize ekiplerimiz evlere giderek insanların oy kullanması sağlandı. Nihayetinde vekillerimiz ve tüm teşkilatımız hızlı bir şekilde çalışmasını yürüttü ve partimiz, seçimler sonucunda büyük bir coşku yaşattı. Bunu kutlamak içinde parti önümüzde bir araya geldik. Türkiye’nin ilk başkanı, birinci turda Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Ardından 27. Dönem milletvekilliğinde 8 adayımızın vekil olmasını arzu etmiştik. Ancak bir şeyi unutmamız gerekiyor. Allah hakkımızda hayırlısını eylesin dedik. Biz gayret gösterdik takdir Allah’taydı. Ve sonuç itibariyle 3 arkadaşımız milletvekili seçildi. Ben bu arkadaşlarımıza da başlarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

ARVAS: 8-0 BEKLENTİMİZ VARDI

 

İl başkanının ardından konuşan Ak Parti Van 3. Sıra Milletvekili Abdulahat Arvas ise şöyle konuştu: “Zor süreçte, ani bir seçim kararıyla sahalara indik. Emeğin karşılığı budur. Herkesin çalışmasına göre emek alınır. Tüm teşkilatlarımız alandaydı. Gönül ister ki Van’ımızın sorunlarını 8-0’lık bir sonuçla elde edelim. Böyle bir beklentimiz vardı. Ancak takdir böyleydi. 8 aday içinde bizde üzerimize düşeni yaptık. Bunun da göz ardı edilmeyeceğine inanıyorum.”

 

“VAN’DA BÜYÜK HİZMETLER YAPILDI”

 

Diğer partilerle ilgili eleştirilerde bulunan Arvas, “Kimilerinin siyasetle ilgili, makam, rozet, koltuk sevdası var. Ancak AK Parti camiasının memleketime nasıl hizmet edeyim, gönüllülük esastır ve bu 16 yıldır böyle devam ediyor. Ben Van’la ilgili üzüntümü geçen günde dile getirdim. Van’ın seçim tablosu bu olmamalıydı. Bugüne kadar Van’da ciddi hizmetler yapıldı. Kayyumlarımız Van’a ciddi hizmetler kazandırdı. Bu konuda sevincimizde şudur. 95 yıldır sistemin ne hale getirdiğin, batı laik sistemin noktalandığını ve bu gayretle bir sıfır sayfanın açılmasından dolayı Allah’a hamt ediyorum.” Dedi.

 

YABANCILAR VURGUSU YAPTI!

 

Arvas konuşmasını şöyle bitirdi: “Bu sistem içerisinde FETÖ terör örgütünün gençlerimizi mahvettiğin, öbür taraftan PKK’nın gençlerimizi nasıl heder ettiğini, diğer yandan Van’la hiç alakası olamayan 40 milletvekilinin çıkıp ben Kürtler’in oyunu almadım. Ben batının ve CHP’nin oyunu aldım dediği zaman bizim nasıl bir oyun içinde olduğumu ortadaydı. Bizim artık uyanık olmamız gerekiyor. Biz her zaman yabancılardan mustarip olduk. Tanımadığımız insanlar Van’a ne katabilir, Van’ın gençlerini hendek savaşında mı kullanacaklar diye hiç düşünmedik. Allah’ın izniyle bu memleketin sahipleri bizleriz. Bize oy veren, vermeyen, bize taş atan, yumruk kaldıran herkesi kucaklayacağız. Çünkü biz hizmet partisiyiz. Bu anlamda biz üzerimizdeki yükü çok iyi biliyoruz ve gençliğimize biz sahip çıkacağız.”

 

KARTAL: KAPIMIZ SİZE HER ZAMAN AÇIK

 

8 milletvekili adayıyla birlikte, güçlü bir şekilde meclise gitmeyi arzu ettiklerini söyleyen Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ise, “Ama nasip buymuş. Biz yine 5 arkadaşımızı yüreğimizle meclise götürüyoruz. Hep birlikte sizlere hizmet edeceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bundan sonra bizim işimiz, siz kapı kapı dolaşan insanlar için çalışmak olacak. Şunu iyi bilmeniz lazım ki biz 7/24 hizmet için var. Allah’ın izniyle meclise giden 3 arkadaşımızla birlikte ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Şeklinde konuştu.

 

“BU BENİM NAMUS BORCUMDUR”

 

Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonra çalışma zamanıdır. Bizlerin çalışması zamanıdır. Biz Van’ın sorunlarını biliyoruz. Çevreyolu, sanayi asfaltı sorunu, işsizlik, yatırım ve bunun gibi tüm sorumları biliyoruz. Bu sorunlarla ilgilenme konusunda hiç birinizin şüphesi olmasın. Biz kardeşiniz olarak mecliste sizlere her zaman kapım açık olacak. Her kesimin, her mahallenin milletvekiliyim. Ben kamuda uzun süre çalışan, bakanlıkta nasıl iş takibi yapılacağını, ilimizde nerede neyin eksik olduğunu iyi tespit edecek ve ona göre çalışacağım. Gelip benden iş, fabrika, okul, sağlık ocağı ve ihtiyaç olan her şeyi isteyin. Ben bunlar için ne yorulurum ne de üzülürüm. Ben sizden oy almış. Bu benim namus borcumdur.”

 

GÜLAÇAR: UMUT SİZSİNİZ

 

Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Vanlılara teşekkür etti. 24 Haziran seçimleri için yoğun gayret sarf ettiklerini anımsatan Gülaçar, “Seçim için sahada yaklaşık, bir ay çalışmamız oldu. İyi koşuşturduk. Dağ, bayır, ilçe, merkez iyi gittik. Gördüğüm ve tespit ettiğim teşkilatımızın samimiyetinden hiçbir şüphem yok. Seçim Koordinasyon Merkezimiz (SKM) güzel iş çıkardı. Bu anlamda SKM Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sahada sandık görevlilerimiz vardı, Allah onlardan razı olsun. Biz vekil arkadaşlarımızla çok uyumlu bir çalışma sergiledik. 25 Haziran’dan şu ana kadar en az 10 bin insan burada. İş adına, aş adına, ihtiyaç, istek adına bu binada ve bu partideydi. Umut sizsiniz. Şu anki devlet başkanımız, bizlerin muhteşem yatırımlarına rağmen neticenin çok daha doyurucu olması elbette ki arzumuzdu. Bütün algılara rağmen hâlâ umudun AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olması önemlidir.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim