Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk referandumda Van’ın neden evet demesi gerektiğini söyledi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odasında (Van TSO) düzenlenen “Yeni Anayasa Değişikliğinin Ekonomi Üzerindeki Etkileri” toplantısında konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Van’ın neden referandumda evet demesi gerektiğini söyledi. Kayatürk, “Evet çıkması durumunda Ankara’ya elimiz çok güçlü bir şekilde gitmeliyiz. Ankara’ya güçlü gidersek Van için bir şeyleri daha rahat isteyebileceğiz. Bizim Van’dan çok güçlü bir şekilde evet çıkarmamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

 

KAYATÜRK: BATI REFERANDUMDAN RAHATSIZ

Toplantıda son olarak kürsüye çıkan kısa ve öz konuşan Van vekili Kayatürk şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir çalışma içindeyiz. Çok özet olarak konuşmalardan şunu anladım. Biz karar vermeliyiz. Halkın karar vereceği yeni bir sisteme doğru gidiyoruz. Londra’da, Brüksel’de bir başbakan seçmediği bir dönem geliyor. Birinci turda olmazsa, ikinci dönemde muhakkak bunun yapmamız gerekiyor. 4. Madde yeni bir inşadan söz edildi. Ciddi sorunlarımız var. Ak Parti dönemde çoğu çözüme kavuştu. Bunların da yine kararını biz vereceğiz. İşte batıda bundan rahatsız. Almanya’da, Hollanda’da yapılanların hepiniz çok iyi gördünüz. Evet, isteyecek hiçbir bakanımızı kendi ülkelerinde istemediler.”

 

“ANKARA’YA ELİMİZ ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİTMELİYİZ”

Van’ın Ankara’ya elinin güçlü gitmesi gerektiğini söyleyen Kayatürk, “Darbe döneminde yabancı ülkelerin bize aldıkları tavırları hepiniz gördünüz. Darbenin olması için bekleyen ülkeleri, BBC’yi hepiniz çok iyi gördünüz. Henüz bir özür de dilemediler. Ancak Müslüman ülkelerinin de nasıl darbe olmaması için dua ettiğini de çok iyi gördünüz, gördük. Pakistan Başbakan’ı Türkiye’ye geldi ve sizin başkanlık sistemi için çalışmaya hazırım dedi. Ancak batı ülkelerinin sistem ile ilgili tavrı da ortada hepiniz bunun çok iyi görüyorsunuz. İnşallah çok iyi bir evet ile çıkacağız. Biz öncelikli olarak bunun Van’a ne denli katkı sunacağına bakıyoruz. Burada yüzde 90 çıkması durumunda esnafın buna sevineceğini düşünmüyorum. Ancak evet çıkması durumunda Ankara’ya elimiz çok güçlü bir şekilde gitmeliyiz. Ankara’ya güçlü gidersek Van için bir şeyleri daha rahat isteyebileceğiz. Bizim Van’dan çok güçlü bir şekilde evet çıkarmamız gerekiyor.” Dedi.

Editör: TE Bilisim