Açılmasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen Van halkının en çok uğradığı mekanlardan birisi olan Van AVM'nin istatistikleri yüzleri güldürdü. Van'ın ilk AVM'si olan o alışveriş merkezinin açıklanan rakamları AVM'ye olan ihtiyacı da bir kez daha gözler önüne serdi.

Van AVM yönetimi tarafından yapılan açıklamada Van AVM’yi 2016’nın ilk 100 gününde ziyaret edenlerin sayısının 1 milyon 804 bini geçtiği açıklandı. Açıklamaya göre AVM’yi açıldığı 15 Aralık’tan bugüne gezenlerin sayısı ise tam 2 milyon 420 bin 108 olarak gerçekleşti. Hem Vanlılar mutlu oldu, hem AVM esnafının yüzü güldü.

 

RİSK ALIP İLK OLDULAR...

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, tüm yatırımcılar Batı’ya giderken Doğu Anadolu’ya inandıklarını vurgulayarak, “VAN AVM’nin kısa sürede gösterdiği başarı diğer yatırımcıları da cesaretlendirdi. Şimdi birçok yatırımcı bize Van’a nasıl yatırım yapacaklarını danışıyor. Çok yakında Van’da yeni yatırımlar göreceğimizden hiç şüphe duymuyorum” diye konuştu.

 

VAN AVM'Yİ ÇOK SEVDİ

Türkiye’de yatırımın yönünü değiştirerek Doğu Anadolu’ya gelen Global Yatırım Holding,  50 milyon dolarlık VAN AVM projesiyle bölge ekonomisi ve sosyal hayatına büyük katkı sağladı. Van tarihindeki en büyük özel sektör yatırımı olma özelliği taşıyan ve 15 Aralık’ta hizmete açılan VAN AVM beklentilerin de ötesinde yoğun ilgi gördü. VAN AVM’yi yılın ilk 100 gününde, 1 Ocak-9 Nisan tarihleri arasında ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 804 bini buldu. VAN AVM’yi açıldığı günden 23 Nisan’a kadar her gün ortalama 18 bin 616, toplamda tam 2 milyon 420 bin 108 kişi ziyaret etti. Sadece Vanlıların değil çevre illerden, hatta İran’dan gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olan VAN AVM, 7’den 70’e herkes için bir cazibe merkezi haline geldi. 

 

YATIRIMCILAR VAN'I ONLARA SORUYOR

VAN AVM’yi hayata geçiren Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Bazıları hep Batı’ya giderken, kimsenin gelmeye cesaret bile edemediği bölgeye yatırım yaptık. Projemiz kısa zamanda başarıya ulaştı. Başta yerel yöneticiler olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve özellikle bölge halkı, VAN AVM’yi sahiplendi. Engeller bu sinerjiyle aşıldı. Sonuçta Van yeni imkânlara kavuştu, Hem Vanlılar mutlu oldu, hem iş yapanlar” diye konuştu. Ayşegül Bensel özetle şunları söyledi: “VAN AVM, hep Batı’ya giden yatırımcıların yönünü değiştirdi. Ancak gelinen noktada VAN AVM’nin başarısı, yatırımcıları cesaretlendirdi. Şimdi birçok büyük yatırımcı Van’a yatırım yapmak için bize danışıyor. VAN AVM kent tarihinde bir ilk oldu. İnanıyorum ki bundan sonra işler çok daha kolay olacaktır. Önümüzdeki günlerde Van’a birçok yatırımcının geleceğinden, çok sayıda yatırım yapılacağından hiç şüphe duymuyorum.”

 

VAN AVM REKORA GİDİYOR!

“VAN AVM, giyimden kozmetiğe, gıdadan konfeksiyona kadar Türkiye çapında çok sayıda yeni mağazayı kente kazandırdı. 55 bin metrekare gibi geniş bir kullanım alanı olan Van AVM’de 90 markayı bir araya getirdik. VAN AVM kısa zamanda sadece kentin ve bölgenin değil komşu ülkelerin de uğrak noktası oldu. Yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlandı. Doğu Anadolu’da rekora giden, Türkiye’nin en büyük kentlerini kıskandıracak ziyaretçi rakamlarına ulaşan VAN AVM artık Global Yatırım Holding’in değil, çok değerli Vanlılarındır.”

 

Editör: TE Bilisim