Van Baro Başkanı Murat Timur, Ankara’da meydana gelen patlamayı kınadıklarını belirterek, toplumun tüm kesimini barış ekseninde toplanmaya davet etti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde bir araya gelen Van Barosu üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Van Baro Başkanı Murat Timur, Ankara’da sivil toplum kuruluşlarınca Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen ‘Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’nde meydana gelen patlamada 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralı olduğunu belirtti. Elde edilen ilk görüntülerde söz konusu patlamanın ne denli şiddetli olduğunun gösterildiğini ifade eden Timur, “Ölü sayısının daha da artmasından endişe etmekteyiz” dedi.

 

Son dönemde yaşanan çatışmalar sonrasında birçok acı yaşanmışken, toplumun büyük bir kısmı tarafından ısrarla dile getirilen barış çağrısı için Ankara’da bulunan STK temsilcilerinin de içinde bulunduğu alanda meydana gelen patlamaların tüm kamuoyunun barış umuduna bir kez daha kan sıçrattığını vurgulayan Timur, “Bizler vatandaş ve STK temsilcileri olarak artık olağan hale gelen katliamların ne amaçla yapıldığını sorgulamakta ve ne zaman son bulacağını merak etmekteyiz. Yapılan her saldırının toplumda bir infiale neden olduğu şiddetin şiddetten başka bir sonuç doğurmadığı aşikardır. Tüm bu saldırıların birlikte yaşam ve barış umudunu hedef aldığını toplumsal huzur ve kardeşlik hukukunu zedelediğini bir daha belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

 

Söz konusu olayın sonuçsuz kalmaması ve bir an önce aydınlığa kavuşturulabilmesi için soruşturmanın titizlikle yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Timur, “Toplumum tüm kesimlerini barış ekseninde toplanmaya davet ediyor, söz konusu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim