Van'ın Erciş ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan muay thai antrenörü Sinan Ağlar'ın, bir çift eldivenle başlayarak çalıştırdığı sporcular, dünya şampiyonlukları elde etti. 

 

Milli antrenör Ağlar, yaptığı açıklamada, Sevim Kürüm Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyledi. Erciş ilçesine isteyerek geldiğini ve buradaki asıl amacının depremde zarar gören çocukları rehabilite etmek olduğunu anlatan Ağlar, "İlk amacım şampiyon sporcular çıkarmak değildi. Çocukları alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yöneldim." dedi. 

 

"BİR ÇİFT ELDİVENLE BAŞLADIK"     

Erciş'te ilk başta hiç spor malzemelerinin olmadığını anlatan Ağlar, şöyle konuştu: "Bu işe bir çift eldivenle başladık. Öğrenci sayımız arttıkça başarıların geldiğini gördük. İlk önce çocuklar Van şampiyonu oldu. Eldiven sayısı arttı, bölge şampiyonu olduk. Yavaş yavaş malzemeler çoğaldı. Herkes bize inandı ve çıta gittikçe yükselmeye başladı. Maçlara gittikten sonra ilk yıllar üçüncü çıkardık. Bir sonraki yıl ikinci çıkardık. Bir sonraki yıl birincilik aldık. Bizde bir azim oluştu. Çocuklarımız Türkiye şampiyonu oldu. Sonra sporcularımız dünya şampiyonluğunu kazandı. Yoğun bir çalışmayla çok zorluk çektiler. Çünkü burada kışın çok soğuk oluyor." Ağlar, başarı geldikçe iş adamlarının da kendilerine destek olmaya başladığını anlattı. Desteğin ardından çalışmalarını iki katına çıkardıklarını vurgulayan Ağlar, bunun sonucunda, Tayland'da düzenlenen organizasyonda gençlerde dünya şampiyonu sporcular çıkardıklarını aktardı.

 

"DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK"

Tayland'da 24-31 Ağustos'ta düzenlenen Gençler Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Türkiye'yi temsil eden ve 71 kiloda şampiyon olan Yunus Turan, yaklaşık iki yıl önce bu spora başladığını belirtti. Antrenörü Ağlar ile tanıştıktan sonra sporu daha da sevmeye başladığını dile getiren Turan, "Dünya Şampiyonası'na çok çalıştık. Gece gündüz antrenman yapıp emek verdik. Emeğimizin karşılığını da orada aldık. Şampiyon olup geldik. Biz maçlara gittiğimizde annem sürekli arkamdan 'Dayak yeme' diye tembih eder, dışarı çıktığımda 'Kimseye karışma' der. Sürekli arkamdan dualar okur. Şimdi ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum." diye konuştu.

 

KAVGA EDERKEN GÖRDÜ, ŞAMPİYON YAPTI

Aynı organizasyonda 54 kiloda şampiyon olan Kubilay Tarhan ise spora 4 yıl önce başladığını, önceden dışarıda sürekli kavga eden biri olduğunu anlattı. Bir gün kavga ederken antrenörü Ağlar'ın kendisini gördüğünü belirten Tarhan, şunları söyledi: "Eve gelip evdekilerle konuşup beni spora çağırdı. Spora bu şekilde başladım. Hocam doktora yapıyor. Ben de o şekilde kendimi daha farklı alanda geliştirmeyi düşünüyorum. Erciş'teki gençleri bu spora davet ediyorum. Çünkü spor insanın hayatını büyük bir şekilde etkiliyor. Mesela ben spora başlamasaydım farklı bir yerde de olabilirdim. Spor insanın hayatını kurtarıyor. Sinan hocama bana verdiği emekler için çok teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim