Van Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde oluşturulan mehter takımı bu akşam Edremit’te ilk gösterisini yapacak.

Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak bir süre önce kurulan ve Van Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin de desteklediği ‘Van Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’ bu akşam ilk kez görücüye çıkıyor. Yaklaşık 3 ay önce 35 kişilik bir ekiple kurulan mehter takımı Edremit’te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılacağı iftar töreninde ilk göstersini yapacak.

 

Kültür Bakanlığı’ndan Ünal Yürük ve Soydan Babayiğit  isimli eğitmenler tarafından hazırlanan mehter takımı, bu akşamki ilk gösterilerinden önce son provalarını kaledeki tarihi Van evinin bulunduğu alanda yaptı. Mehter takımının provalarını Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ile Genel Sekreter Mustafa Yalçın’da izledi. Vali İbrahim Taşyapan, mehter takımını kısa gösterdikleri performanstan dolayı tebrik edip başarı diledi.

 

Çevredekilerinde büyük beğenisini kazanan mehter takımı, klasik mehter eserlerinin yanında Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a atfedilen ‘Dik Dur eğilme’ eserinide repertuarıına dahil etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bundan böyle Van’daki etkinliklerde boy gösterecek.

Editör: TE Bilisim