VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, uzun süredir tartışılan işe alım konusunda beklenen açıklamayı yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Halk Buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdi. Göreve geldikten sonra haftanın Salı ve Cuma günleri 15.00 ile 17.00 saatleri arasında halk buluşmaları gerçekleştireceğini açıklayan Yalçın, ikinci halk buluşmasında da sorun, dilek ve temennileri dinledi. Yalçın, "temel prensip olarak az laf çok iş yapmayı hedefliyorum" dedi. Toplantıda notlar alan Yalçın, halkın dile getirdiği bazı sorunların çözümü için de ilgililere talimatlar vererek, çözüm bulunmasını istedi.

 

EN BÜYÜK TALEP İŞ OLUNCA...

Genel Sekreter Mustafa Yalçın, beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi ile Fazıl Tamer'in yanı sıra ilgili Daire Başkanları ile birlikte halkla bir araya geldi. Halk Gününe katılanların çoğunun iş isteği ile geldiğini hatırlatan Yalçın, bizim buna çözüm bulmamız imkansız. Şu ana kadar belediyeye 23 bin iş başvurusu yapılmış. Mevcut kadroda zaten fazlalık var. Halkımızın iş taleplerine cevap veremeyiz. Kesinlikle personel alımı yapılmayacaktır." şeklinde konuştu.

 

AZ LAF ÇOK İŞ...

Yalçın, "Fazla elamanla çok iş yapılamaz. Biz şimdi kimseye iş için kapı aralayıp, umut vermek istemiyoruz. Şu anda zaten şişkin bir kadro ile çalışıyoruz. Bunlardan hizmet alımı olarak çalışanların sürelerin bitmesiyle birlikte, yeni çalışma sezonunda yeni planlar oluşturacağız" dedi. Yalçın ayrıca: "Az laf çok iş yapmak benim temel prensibimdir. Ben çalışma arkadaşlarıma öncekiler lafını yasakladım. Bizden öncekilerin yaptıklarını eleştirmek, onlara takılıp kalmak veya onları konu edinerek bir yere varamayız. Bizler siyaset yerine hizmet yapacağız" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim