Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik verilen el sanatı kursları büyük ilgi görüyor.

 

Kadınlara destek ve istihdam sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kadın Yaşam merkezinde el sanatları kursu açıldı. Kursa katılan kadınlar dikiş, nakış, kurdele nakış, kanaviçe, ahşap boyama, ev aksesuarı, boncuk işlemeleri, tel kırma, takı yapımı gibi el sanatlarını öğreniyor. Usta öğreticilerce verilen kurslar kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 50 kadının eğitim gördüğü kursun sonunda ise kadınlara sertifika ve işyeri açma belgesi veriliyor.

 

Boş zamanlarını iyi değerlendirmek için kursa geldiğini belirten 45 yaşında ki Nurcan Aldemir, “Her gün keyif ve heyecanla kursa geliyorum. Eğitmenlerimiz çok yetenekli bize de çok güzel bilgiler aktardılar. Özelikle ahşap boyama ve takı yapma konusunda kedimi daha yetenekli buluyorum. İnşallah ilerleyen bir zamanda verilen sertifikayla kendime ait bir işyeri açmayı düşünüyorum” dedi.

 

Açılan kurslarla kadınlara meslek edindirme imkanı sağladıklarını söyleyen El Sanatları Kurs Öğreticisi Neşe Özbey, çeşitli dallarda verilen kurslara ilginin yüksek olduğunu söyledi. Özbey, “Kurslarımız 5 ay sürüyor. Kurslarımıza şu anda büyük ilgi var. Burada kadınlara dikiş nakış ve takı yapımı ve ahşap boyama kursları veriyoruz. Kullanılan malzemelerin tamamını Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. Kadınlar yaptığı ürünleri de kendisiyle birlikte götürebiliyor. Kursun sonunda ise sertifika ve işyeri açma belgesi veriyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim