ÖMER AYTAÇ AYKAÇ/ŞEHRİVAN ÖZEL

 

KHK ile Vali İbrahim Taşyapan'ın kayyum olarak atandığı Van Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreteri olarak atanan Mehmet Yaşar, belediye ile ilgili olay açıklamalarda bulundu.

Van'daki gazeteci ve yazarlar ile bir davette buluşan Genel Sekreter Mehmet Yaşar, belediyenin borcu, personel durumu, ödemeleri, projeleri gibi birbirinden önemli konuları değerlendirdi. Belediyeye dair her şeyin konuşulduğu toplantıda Yaşar, atandığı görev ve öncesi ile ilgili çarpıcı ifadelere yer verdi. Yaşar, göreve atanma süreci ve belediyenin yapısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği ataması ile ilgili değerlendirmesini paylaşan Yaşar, uzunca yıllar muhasebe ve idari anlamad bir çok görevlerde bulunduğunu söyledi. Yaşar o süreç ile ilgili olarak: "Ben belediyede uzunca yıllar görev yaptım. Satın alma, özel kalem müdürlüğü görevini yaptım. 2007 yılından son bir ay öncesine kadar da belediye başkanlığı kadrosundaydım. Son 6 yılımı atıl durumda geçirdim. Benim durumumda olan 3 belediye başkan yardımcısı 10 civarında müdür vardı. En son geçen yıl belediyenin bize ihtiyacı olduğunu ve bize yer tahsis edilmesini ve kurumumuza fayda sağlamak istediğimizi söyledik. Resmi talebimize rağmen bize cevap verilmedi.

 

ODAMIN KAPISI KIRILDI, EŞYALAR BOŞALTILDI!

Belediyede başkan yardımcısı kadrosunda olmasına rağmen kendisine görev verilmediğine işaret eden Yaşar, kendisi gibi bir çok yönetici kadrosundaki isimler gibi maaş alarak atıl durumda olan isimler olduğunu söyledi. Odası olmasına rağmen çalıştırılmadığını söyleyen Yaşar, bu süreçte yaşadığı bir olayı da şu şekilde anlattı: "En son belediyede başkan yardımcısı makam odamın kapısı kırılmıştı gece. Çok enteresan bir olaydı. İçindeki bütün eşyalar boşaltılmak suretiyle sadece bir sandalye bir sehpa bırakılmıştı. Ardından dairede hiç oturacak bir sandalye de bulamadım. Kapı kırılması aslında 2 defa olmuştu. Biri de başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Resmi kayıtlar olmasına rağmen de hiç bir işlem yapılmadı ve cevap bile verilmedi."

 

BURDAN MAAŞ ALIYORUM, EN AZINDAN HİZMET EDEYİM...

Yaşar, buna rağmen defalarca çalışma girişiminde bulunduğunu belirterek, belediyenin buna rağmen kendilerine o dönem görev vermediğini söyledi. Yaşar konu ile ilgili olarak ayrıca: "Darbeden önce de ‘Buradan maaş alıyorum, en azından bunu hizmete çevirelim’ dedik ama bir cevap olmadı. Ardından da genel sekreter olarak göreve başladım. Genel sekreterlik görevine de atandım. Kadrom zaten belediye başkan yardımcılığı idi. Geçen yıl 2 arkadaşım çalışma imkanı bulmadığı için emekli olmuştu. Bir tek ben vardım. Vali bey ile görüşmemizden sonra bana verilen bu görevi ben de kabul ettim. Görevimizin başındayız. Van için çalışıyoruz. Bir çok proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Devlet memuru olarak belediyede görevimizi sürdürüyoruz." dedi. (Kaynak: Şehrivan Gazetesi)

Editör: TE Bilisim