Kentte 23 Ekim 2011 yılında yaşanan depremin ardından hasar gören ve o tarihten bu yana kullanılmayan Van Devlet Tiyatrosu binasında, geçen yıl başlatılan inşaat çalışmalarında sona gelindi.

 

Sahnesi yeniden tasarlanan ve kültür-sanat faaliyetleri için hazır hale getirilen Van Devlet Tiyatrosu'nda beş yıl aradan sonra, Firuze Engin'in yazdığı ve Murat Demirbaş'ın yönettiği "Hıdrellez" adlı oyunla yarın perdelerini açıyor. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, yaptığı açıklamada, seyirciyle buluşmanın sevinci ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Son bir yılda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Hamşioğlu, beş yıl boyunca tiyatro etkinliklerini sanat çadırında sürdürdüklerini anlattı.

 

 

"Van seyircisini güzel şeyler bekliyor"

Hamşioğlu, uzun bir süredir sahneyle buluşmayı hayal ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: "İki yıl sürmesi beklenen çalışmalarımız bir yıl içerisinde tamamlandı. Burası bizim evimiz gibidir.  Beş yıl aradan sonra Van seyircisiyle buluşacağız. Hıdrellez adlı oyunla perdelerimizi açıyoruz ve bu oyunda ben de yer alacağım. Şimdiden çok duygulandım ve herhalde yarın gözyaşlarıma hakim olamayacağım. Hedefimiz Van seyircisine kaliteli, onları biraz olsun bu yaşam kaygısından, bu kaostan uzaklaştırabilecek keyifli saatler geçirtmek. Van seyircisini güzel şeyler bekliyor."

 

 

"Merakla ve sevinçle bekliyoruz"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ da beş yıl boyunca kentte tiyatro etkinliklerinin devam ettiğini söyledi. Uzun bir süredir Van halkının sahne özlemi çektiğini ifade eden Altuğ, "Tiyatromuzun güçlendirilmesi çalışmaları daha önce başlamıştı. Sanat çadırında çalışmalar hep devam etti. Ama artık bundan sonra kendi etkinliklerimizi kendi binamızda yapacağız. Bu gerçekten çok iyi oldu. Merakla ve sevinçle bekliyoruz." diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim