Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Van İli Eğitici Eğitimi 11-12 Ekim tarihlerinde İpekyolu, Erciş, Özalp ve Çatak ilçelerinde yapılacak. Eğitimlere tüm ilçelerden katılım olacağı belirtildi.

 

Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği 11-12 Ekim tarihlerinde Van’ın 4 ilçesinde Eğitici Eğitimi yapacak ve eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirecek. TAP Derneği Eğitim Uzmanı Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirtti. Atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.

 

Atık pil bilincinin eğiticilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Yıldız, katılımcılarla atık pil konusunda hazırlanmış bir sunum paylaşacak. Sunumun ardından soru, cevap kısmında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak.

 

İpekyolu’nda 11 Ekim Çarşamba saat 10.30’da başlayacak eğitim VATSO Hizmet Binası Erek Salonu’nda yapılacak ve bu eğitime Tuşba, Edremit, Gevaş ve Gürpınar ilçesi öğretmenleri de katılacak. Aynı gün Erciş’te öğleden sonra saat 14.30’da Erciş Belediye Konferans Salonu’nda eğitici eğitimine ise Erciş’in yanı sıra Muradiye ve Çaldıran ilçesi öğretmenleri katılacak.

 

12 Ekim’deki eğitimlerin birincisi sabah 10.30’da Özalp’ta Saray ilçesi öğretmenlerinin de katılımıyla Halk Eğitim Merkezi’nde verilirken, ikinci eğitim saat 14.30’da Bahçesaray ilçesi öğretmenlerinin de iştiraki ile Çatak’ta Atatürk Ortaokulu’nda.

 

DOĞANIN PİLİ BİTMESİN…

Pilin doğaya bırakılması halinde çevreye ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Eğitim Uzmanı Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini, toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim