Van'ın Edremit ilçesinde kayakçılar, Olimpik Binicilik Merkezi'nde atlara bağladıkları iplere tutunarak snowboard yaptı.

 

Edremit Belediyesi tarafından Köşk Mahallesi'nde açılan merkeze gelen profesyonel snowboardcular Cem Yaşar ile Erdem Ergen, atlara bağladıkları iplere tutunarak snowboard yapmanın heyecanını yaşadı. Snowboardcuların kar üzerindeki bu farklı deneyimi, güzel görüntüler oluşturdu. Olimpik Binicilik Merkezi Antrenörü Emre Üstdağ, merkezin binicilik ve atçılık faaliyetleri adına çok önemli hizmetler sunduğunu söyledi.

 

Tesiste hem yetişkinler hem de küçükler için çok önemli aktiviteler düzenlediklerini anlatan Üstdağ, şöyle konuştu: "Yaklaşık 5 ay önce açılan merkezde, her gün 100 öğrenciyi ağırlayarak atlarla tanıştırıyoruz. Amacımız buradan lisanslı sporcularımızın çıkmasını sağlamak. Özellikle engelli çocuklarımızın terapisi için yaptığımız çalışmalar var. Binicilik merkezi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz aktivitelere 'atlı snowboard'u da ekleyerek, kayakçılarımıza farklı bir heyecan yaşattık. Bu sayede kış turizmine de katkı sunuyoruz."

 

Profesyonel snowboardculardan Yaşar ise daha önce de binicilik merkezinde "atlı snowboard" yapma imkanı bulduğunu ve bundan büyük keyif aldığını dile getirdi. Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin kendilerine böyle bir imkan sunduğunu anlatan Cem Yaşar, "Bu deneyimi yaşamıştım, arkadaşımın da yaşamasını istedim. Çok farklı ve heyecanlı bir aktivite oldu. İnşallah bu spor daha da geliştirilerek, kış turizmine yeni bir dal kazandırılır." Dedi.

 

Erdem Ergen de "atlı snowboard" yapmanın heyecan verici olduğunu ifade etti. Daha önce de arabanın arkasında snowboard yaptığını aktaran Ergen, "Son dönemde ilçemizde çok güzel faaliyetler oluyor. Bu binicilik tesisi de bunlardan bir tanesi. Bugün deneme amaçlı atların arkasına bağladığımız iplerle snowboard yaptık. Çok keyifliydi. İnşallah atlı snowboard daha da geliştirilir." Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim