Abdurranmah Gazi Mahallesi'nde, Erciş Yolu üzerindeki bir kamu bankasının Tuşba Şubesi'ne saat 16.50 sıralarında gelen kimliği belirsiz silahlı bir kişi, önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulundu. Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresini kuşattı. Teslim olması için yapılan çağrıya, personeli rehin alan soyguncu direnişi sürdürürken, polis operasyon hazırlığına başladı.


BİRİ HAMİLE 2 REHİNE SERBEST
Van'da kamu bankasının girişimci ve işadamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi'nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı. Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı banka şubesindeki soyguncuyu ikna çalışmaları sürüyor.

 

VALİ TAŞYAPAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Vali İbrahim Taşyapan, tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: “Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahminimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş” 

 

SOYGUNCUNUN İSTEĞİ ÜZERİNE BANKA ÖNÜNE ARAÇ GETİRİLDİ

Alınan son bilgilere göre soyguncunun talep ettiği para bir çanta içerisinde içeriye gönderildi ve teslim edildi. Soyguncunun isteği üzerine banka önüne gelen ve hazır bir şekilde çalışır vaziyette olan araç halen beklemede. Banka önündeki gergin bekleyiş sürüyor. Silahlı şahısla iletişim halinde bulunan polis ikna çabalarını sürdürüyor. Şahsın kimlik tespitinin yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

 

SOYGUNCUNUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

Alınan son bilgilere göre soygun için bankaya giren şahsın isminin 1986 Özlap doğumlu Veysel Yolcudağ olduğu belirlendi. Gazetecilerle konuşan Veysel Yolcudağ 3 yıl önce babasının yanlış bir ameliyat sonucu öldüğünü ve bunalıma girdiğini, bu nedenle bu eylemi yaptığını ifade etti. Helikopter istediğini söyleyen Veysel Yolcudağ, isteklerinde ciddi olduğunu ve yerine getirilmemesi halinde herşeyi göze aldığını söyledi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Editör: TE Bilisim