Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli’nin sosyal belediyecilik anlamındaki önemli etkinliği olan Ayran Aşı Balık Başı festivali tam anlamıyla bir birlik-beraberlik buluşmasına döndü. Her hafta Edremit’e bağlı bir mahallede yapılan festival bu hafta da Süphan’da gerçekleştirilirken şu ana kadar Van’ın tanıtımına da büyük katkı sundu. Bir çok ulusal televizyonun da gündeme aldığı ve Van için kültür tanıtımına dönüşen bu haftaki buluşma da yine 5 bin civarında insan buluşmaya katıldı. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcısı Fazıl Tamer’in de katılıp yemek dağıttığı etkinlik çığ gibi büyüyen bir buluşma yolunda emin adımlarla devam etti. 

 

 

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen '4. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda da bir çok ismin katıldığı ve rekor katılımların sağlandığı buluşmanın Süphan Mahallesi’ndeki etkinliğinde de görülmeye değer manzaralar vardı. Festivalde konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, vatandaşlara hizmet etmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

 

HEM HALKA BÜTÜNLEŞİYOR VAN BALIĞINA DEĞER KATIYOR

Göreve geldiği günden itibaren Van ve Edremit’in denize sırtını döndüğünü dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Çiçekli, “Ne yazık ki denizimizin ve gölümüzün nimetlerinden faydalanamıyorduk. Zira göl ile aramıza adeta duvar örmüşlerdi. Bir gecede oraları işgalcilerden temizleyerek, sizlerin imkanlarına sunduk. Göreve başladığımızda; ‘Hukuka uyanın hakkını, hukuka uymayana yedirmeyeceğiz, adaletten şaşmayacağız ve Allah’ın adaletini ümmeti Muhammed’le buluşturmaya gayret göstereceğiz’ dedik ve bu çerçevede de adım attık. Atmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

ARTIK HİZMET HALKA GİDİYOR!

Edremit halkının yapılan etkinliklerden veya çalışmalardan yeterince haberdar olmadığını, bu nedenle hizmeti vatandaşların ayağına götürmeye karar verdiklerini vurgulayan Çiçekli, “Ramazan ayı boyunca sahilde iftar verdik. Ancak yüzde 40’lık bir kesim ‘biz haberdar değiliz’ dedi. bu bize önemli bir gösterge oldu. Madem vatandaşların hizmetlerimizden haberi olmuyor, o zaman hizmetlerimizi vatandaşların ayaklarına götürmeliyiz. İşte bundan hareketle hem Van’ı hem Van balığını hem denizi tanıtalım hem de bu hizmetleri ayaklarınıza getirelim diye çeşitli çalışmalara başladık. İşte bu festivalde onlardan biridir. İstedik ki sizlerin yaşadığı alanlarda bu hizmetleri yerine getirelim. Elhamdülillah bu kalabalığı, bu teveccühü görünce de ziyadesiyle memnun oldum” ifadelerini kullandı.

 

 

OLAYLARLA ANILAN MAHALLEDE İNCE MESAJLAR VERDİ!

Hanımların topluma daha fazla entegre olmaları için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bunun için öncelikle Aile Destek Merkezleri (ADEM) kurduklarını vurgulayan Başkan Çiçekli, ADEM’lerde kuran kursları başta olmak üzere, dikiş nakış kursları, kreşler ve diğer atölyelerle hanımların kendilerini geliştirmelerini topluma entegre olmalarına yardımcı olduklarını kaydetti. Terör örgütüne de tepki gösteren Başkan  Çiçekli, “Kadınlara diyorlar ki ‘Sizleri özgürleştireceğiz’, yaptığımız mitinglerde onları ön sıralara alarak mı özgürleştireceksiniz, gençleri özgürleştireceğiz, gençleri ferdileştireceğiz diyorlar, nasıl, polisle jandarmayla emniyetle devletin kendi unsurlarıyla taş atarak silah sıkarak veya dağa çıkartarak mı özgürleştireceksiniz. 11 yaşındaki çocuğu dağa çıkartan zihniyete lanet olsun. Ümmetin evladına kim sahip çıkıyorsa sizde onlara sahip çıkın” dedi.

 

 

HERKES BALIĞIN TADINA VARIYOR!

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çiçekli, beraberinde AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile birlikte vatandaşlara ekmek arası ayran aşı balık dağıttılar. Yaklaşık bin 500 kilo balığın tüketildiği festivale gelen mahalle sakinleri, doyasıya balık yemenin tadına vardı. 

Editör: TE Bilisim