Van'da, merkez üssü merkeze bağlı Mollakasım köyü olan 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 01.35'te ve yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sosyal medyada 'Ak troller' olarak bilinen AKP'nin propaganda ekibi, Van'daki depremi HDP'nin AKP'yi yenilgiye uğrattığı 7 Haziran seçimlerine bağladı.

Şehir merkezi ile çevre ilçe ve köylerde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Aynı bölgede, saat 01.43'te, yerin 1 kilometre altında 3,2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Öte yandan sahura uyanan halkın paniği kadar depremle ilgili yapılan yorumlar da tartışma konusu oldu. Dün gece yaşanan depremin ardından bazı haber siteleri ve sosyal medya sayfalarında yapılan çirkin yorumlar dikkat çekerken Vanlılar yorumlara adeta isyan etti. Van halkı için yapılan yorumlar arasında, "Beter olun, ilahi adalet, Allah'ın sopası yok, helak olurlar inşallah" "Allah 10 şiddeti ile yıkım versın" gibi paylaşımlar yer aldı. Yapılan çirkin yorumlara Van'daki bir çok kesimden tepki gecikmezken Twitter'da paylaşılan bazı tweetler şöyle oldu:

                                       

Editör: TE Bilisim