Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından hizmete açılan ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören engelliler hünerlerini sergiledi.

 

İpekyolu Belediyesine bağlı Engelsiz Yaşam Akademisinde eğitim gören engelliler, 'Ben de yapabilirim' adı altında yaptıkları ürünleri vatandaşların beğenisine sundular. Van AVM’de engelliler tarafından yapılan birbirinden farklı ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergide bir açıklamada bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Engelsiz Yaşam Akademisinin gerek İpekyolu ilçesinde gerekse Van’da akademik çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi. Engelsiz Yaşam Akademisinin, Türkiye’de örnek olan bir akademi olduğunu ifade ederek, “Özellikle toplumda engellilerle alakalı farkındalık oluşturmak adına önemli bir çalışma. Bu anlamda Engelsiz Yaşam Akademisindeki kursiyerlerin çalışmalarını topluma anlatmak ve onların karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız, kursiyerlerin yaptığı ürünleri sergilemek ve toplumda engellilerle alakalı farkındalık oluşturmaktır” dedi.

 

Sergiyi gezen vatandaşların engelliler tarafından yapılan ürünleri hayranlıkla gezdiğini vurgulayan Öztürk, “Buraya gelen kişiler meraklı bir şekilde sergimizi geziyor. Bunların engelliler tarafından yapıldığını öğrendikleri zaman çok şaşırıyorlar. Biz bunu altı ayda yapmayı başardık. Amacımız hem farkındalık oluşturmak hem de İpekyolu ilçemiz ve Van merkezde engelli bireylere ulaşarak; Engelsiz Yaşam Akademisinin engellilerle alakalı çalışmalarından onları faydalandırmak, onları Engelsiz Yaşam Akademisi ile buluşturarak, daha fazla engellimizi sosyal hayata sokmak, onları sosyal hayata entegre etmek ve kabiliyetlerini, öz becerilerini kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

 

Ocak ayı içerisinde belediyenin yeni hizmet binasında engelliler için bir yer oluşturacaklarını ve burada engelliler tarafından yapılan ürünlerin satışa sunulacağını dile getiren Öztürk, “Çok güzel ürünler ortaya çıktı. Yeni kiraladığımız hizmet binamızın Maraş Caddesine bakan tarafında, engellilerimizin ürününü satabileceği bir iş yeri açacağız. Ocak ayı içerisinde bunu tamamlayacağız ve engellilerimizin yaptığı ürünleri burada satacağız. Böylece hem engellilerimizin bu çalışmalarla özgüvenlerini geliştireceğiz hem de kursiyerlerimizin bir gelir elde etmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Engelsiz Yaşam Akademisinden sadece engellilerin değil, engelli ailelerinin de faydalanabileceğinin altını çizen Öztürk, “Akademimiz sadece engelli bireylere hizmet veren bir yer değil, aynı zamanda engelli ailelerine de hizmet veren bir yerdir. Burada engellilerimize ait ürünler bulunduğu gibi engelli aileleri tarafından da yapılan çok güzel ürünler bulunuyor. Ahşaptan yapılan Van Gölü, yine ilimizin simgesi olan Van kedisi, kokulu taşlardan, sabunlardan yapılan çalışmalar, kolye, çanta, tespih kutusu gibi birçok ürün sergilendi. Ben yaptıkları birbirinden güzel çalışma için tüm engellilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, böyle bir serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sergiyi gezen vali yardımcıları Mehmet Parlak ve Sinan Aslan ile Gevaş Kaymakamı İshak Çınar da, engellileri tebrik ederek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim