Doğu Anadolu Bölgesi Özel Öğretim Kurumları Derneği (DÖKDER) tarafından gerçekleştirilen ‘Engelliler Yararına Halı Saha Futbol Turnuvası’ başladı. 

 

DÖKDER tarafından geleneksel hale getirilen halı saha futbol turnuvasının dördüncüsü, “Engelliler Mutlu Olsun Diye Sen De Ter Dök” sloganıyla start aldı. Düzenlenen turnuvada her takım ve sponsorların temin ettiği tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. 
İHA muhabirine konuşan DÖKDER Temsilcisi Emre İrge, engelliler yararına düzenlenen turnuvalarda 3 yılda 120 tekerlekli sandalye dağıtıldığını ifade etti. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen engelliler yararına futbol turnuvasının Van İl Milli Eğitim Özel Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Fesih Vural'ın düdüğü ile başladığını dile getiren İrge, “Van’daki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin organize ettiği ve geleneksel hale gelen futbol turnuvasına Van’da hizmet veren rehabilitasyon merkezleri ve bazı kamu kurumları takım olarak katılmaktadır. Turnuva sonunda da katılan her takım ve sponsorların temin ettiği tekerlekli sandalyeler, engelli yavrularımızın hazırlamış olduğu büyük bir programla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. ‘Engelliler Mutlu Olsun Diye Sen De Ter Dök’ sloganıyla yapılan bu organizasyon, Van’ımız için Türkiye çapında her yıl ses getirmekte ve örnek gösterilmektedir. Son 3 yılda toplam 120 tekerlekli sandalye dağıtılan bu organizasyona herkesin gönülden destek vermesi gerekir” dedi.  

Editör: TE Bilisim