Van merkez ilçelerde PKK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik 25 ayrı adrese yapılan operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

 

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik Van merkez ilçelerde 25 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunan 25 adreste 30 şahsa yönelik terörle mücadele şube müdürlüğü, istihbarat şube müdürlüğü, özel harekât ve çevik kuvvet şubelerinin tarafından koordineli olarak yapılan planlı ve eşzamanlı operasyon sonucunda 26 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller, örgütsel dokümanlar ve yasaklı yayınlar ele geçirildiği belirtildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Silahlı terör örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm kurumlarıyla gerekse terörle mücadelede diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.” Denildi.

Editör: TE Bilisim