Van’ın Edremit Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen ‘Edremit Belediyesi Foto Maratonu Yarışması’nda derece alan fotoğraflar sergilenirken, ilk 5’e girenlere ise ödülleri verildi.

 

Edremit’te restorasyonu tamamlanarak güzel bir görünüme kavuşturulan ve kaymakamlık olarak kullanıma açılan Van Gölü sahilindeki taş binada düzenlenen serginin açılışına Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, gazeteciler ve fotoğrafçılar katıldı.

 

Yarışmanın birincisi Rıdvan Süslü’ye 4 bin, ikincisi Yeliz Sevin’e 3 bin, üçüncüsü Adem Yurdagül’e 2 bin, dördüncüsü Hasan Hüseyin Birlik’e bin ve beşincisi olan Aynur Aytin’e ise 500 TL para ödülü verildi. Kaymakam Çiçekli ve Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Feyat Erdemir, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk ile fotoğraf sanatçısı Musa Talaşlı ve Ahmet Fatih Sönmez tarafından dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sergi gezildi.

 

Sergilemeye değer görülen fotoğrafları tek tek inceleyerek fotoğrafçılardan bilgilen alan Kaymakam Çiçekli, ilkini düzenledikleri yarışmaya olan katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergisi özellikle restorasyonu yapılan taş binada yapmak istedikleri için biraz geç açtıklarını ifade eden Çiçekli,

 

"Elinize, gönlünüze, yüreğinize sağlık. Değerli jürimizin seçimiyle dereceye girenler belirlendi. Bu vesileyle ben hepinizi tebrik ediyorum" dedi. Çiçekli, önümüzdeki günlerde Van’ın incisi konumundaki Edremit ilçesinde yeni bir foto maratonu yarışması düzenlemek için de çalışma yapacaklarını söylerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim