ŞEHRİVAN

HDP'de şimdiye kadar 30 yakın ismin başvurduğu milletvekilliği aday adaylığı için bugün de BDP Van il eski başkanı Cüneyt Caniş başvurusunu yaptı. Parti binasına gelerek HDP'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yapan Caniş, geçmiş yıllara oranla sayısı artan aday adayları arasına ismini yazdırdı.

Avukat olan Cüneyt Caniş daha önce Van'da 5 yıl İHD başkanlığı yapmış. Ardından 2010 yılında BDP il başkanlığına seçilmiş ve iki buçuk yıl bu görevi sürdürmüştü. 2012'de Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte KCK davasında tutuklanarak 10 ay cezaevinde kalan Caniş ardından 2014 yerel seçimlerinde İstanbul HDP Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak seçimlerde yarışmıştı.

HDP'DE KİMLER BAŞVURDU

HDP’de milletvekili aday adaylık süreci devam ederken şimdiye kadar 30'a yakın başvurunun yapıldığı belirtildi. secimvan.com adlı sitenin haberine göre Van'da şu ana  kadar; Tahirhan Sayyiğit, Gazeteci Yazar Günay Aslan, Abdullah Cangüleç, Selami Özyaşar, Murat Durmaz, Lezgin Botan, Hanife Güzel, Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar, Akademisyen Zahir Sarıtaş, Cengiz Maral, Selim Koç, Turan İşleyen, Ahmet Akdemir, Cengiz Erbezer, Mustafa Avcı, Ömer Tapan, Hasan Polat, Av. Baran Bilici, Necmettin Aydın, Halis Değer, Abdullatif Tül, Ali Esici, İskender Ertuş, Cüneyt Caniş başvurusunu yapan isimler arasında yer alıyor.

 
Editör: TE Bilisim